LIVE Εικόνα: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό ανακοίνωσε ο Τσίπρας

LIVE Εικόνα: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό ανακοίνωσε ο Τσίπρας
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις». INTIME NEWS

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός έκανε έμμεση αναφορά σε βέτο της Ελλάδας στην επικείμενη Συνοδο ΕΕ- Τουρκίας. Τι είπε εν όψει της αυριανής συνάντησης με αγρότες. Κατέθεσε e mail του Μπόργιανς εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ. Αντιδράσεις Γεννηματά- Θεοδωράκη

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας της 6ης Μαρτίου ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων», με το πολιτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το αγροτικό και το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι οι πολιτικοί αρχηγοί να συμφωνήσουν στη γραμμή με την οποία θα πάει η Ελλάδα στη Σύνοδο απαιτώντας απόφαση για αναλογική εφαρμογή της μετεγκατάστασης προσφύγων και άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα υποβάλλει ακόμη και βέτο, καθώς οι άλλες χώρες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Εν όψει της αυριανής νέας συνάντησης του με αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα (που συνδέεται με αυτό της Νίκαιας) ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης απευθύνονται και ικανοποιούν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και δη τους μικρούς αγρότες, αφήνοντας αιχμές κατά αγροτοσυνδικαλιστών και πολιτικών κομμάτων που τους υποκινούν. Επιχείρησε διάσπαση των μπλόκων, δηλώνοντας ότι μιλά “στην πλειοψηφία των αγροτών, τη μεγάλη μάζα που έχει ανάγκη, όχι κάποιους που περιφέρονται στα ΜΜΕ έχοντας επιδοτήσεις 80.000 ευρώ. Στόχος να βρεθεί λύση και όχι να παίζονται πολιτικά παιχνίδια. Δεν μπορούμε να προστατέψουμε το 5% του αγροτικού κόσμου”.

Σε αντίστοιχη λογική άλλωστε είχε κινηθεί με το άρθρο του στο News247 σήμερα το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε επίσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από τη συζήτηση του νομοσχεδίου και κατέθεσε e mail του υπουργού Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόργιανς ως αποδεικτικό ότι το 2012 όχι μόνο είχε προταθεί συνεργασία στην ελληνική κυβέρνηση αλλά είχε παραδοθεί και CD. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη που κατηγόρησαν τον κ.Τσίπρα για αποπροσανατολισμό από την κρίσιμιη συζήτηση για το προσφυγικό.

Νωρίτερα κατά τη συζήτηση, τόσο ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απάντησαν στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό πρόβλημα κάνοντας λόγο για λάθος αντιπολιτευτική τακτική.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για άσκοπη αντιπολιτευτική τακτική ενώ τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

«Εδώ και 20 μέρες όλη η Ευρώπη που είναι με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια, μας δίνει συγχαρητήρια γιατί ανταποκριθήκαμε σύντομα στις ανάγκες που προέκυψαν με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που πέρασαν από τη χώρα μας. Έχουμε πραγματικά τελειώσει και τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί και τις διεθνείς επαφές και με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Όταν ξέρουμε ότι οι ροές των προσφύγων δεν εξαρτώνται από εμάς δεν πρέπει να καταγγέλλεται η κυβέρνηση. Αν έχετε συγκεκριμένη πρόταση να την καταθέσετε να τη συζητήσουμε. Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να μην αφήνουμε να έρχονται οι βάρκες στην Ελλάδα. Να τις τρυπάμε. Αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «είναι περίεργο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια από το εξωτερικό, εντός της χώρας η αντιπολίτευση να επικρίνει τους χειρισμούς της».

Δείτε LIVE εικόνα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα