Lockdown στην Αττική, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, φέρνουν τα νέα κρούσματα

Lockdown στην Αττική, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, φέρνουν τα νέα κρούσματα
Κορονοϊός στην Αθήνα Eurokinissi

Συναίνεση και στήριξη αναζητεί η κυβέρνηση. Η Κυριακή πιθανότερη ημέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων, που θα προβλέπουν και περιορισμούς μετακινήσεων. Έκτακτη σύσκεψη με τα κόμματα συγκαλεί ο Κικίλιας

Την ερχόμενη Δευτέρα τοποθετείται η πιθανότητα επιβολής lockdown στην περιφέρεια Αττικής, αφού δεν καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ σημάδια αναστροφής της πορείας διασποράς του κορονοϊού.

Μετά την  ανακοίνωση των κρουσμάτων το απόγευμα της Τετάρτης από τον ΕΟΔΥ και την διαπίστωση ότι τείνει να παγιωθεί η καταγραφή τους σε πάνω από 300, αναθερμάνθηκε η φημολογία περί λήψης έκτακτων μέτρων ειδικά για την Αττική όπου τα κρούσματα καταγράφονται αυξημένα.

Η κυβέρνηση εδώ και αρκετές ημέρες έχει εγκαταλείψει την τακτική της κατηγορηματικής διάψευσης ενός lockdown στην Αττική,  αν και συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν βρίσκεται στις προθέσεις της. Παρ’ όλα αυτά, προβάλλεται ως “η έκτακτη λύση” αφού θα έχουν προηγηθεί σειρά άλλων μέτρων για την συγκράτηση της διασποράς της πανδημίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας έχει συγκαλέσει για την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν οι τομεάρχες υγείας των κομμάτων της Βουλής. Προφανώς αντικείμενο θα είναι η συζήτηση σχετικά με τον Covid 19. Ουσιαστικά η κίνηση αυτή από την πλευρά της κυβέρνησης εκτιμάται ότι στοχεύει αφενός στην ενημέρωση αλλά και κυρίως στην βολιδοσκόπηση της αντιπολίτευσης σχετικά με την αναγκαιότητα για την λήψη μέτρων αλλά και την συναίνεση που πρέπει να επιδειχθεί για την εφαρμογή τους.

Κομβική ημερομηνία για την λήψη σκληρότερων μέτρων, που θα προβλέπουν και περιορισμούς μετακινήσεων, θεωρείται η ερχόμενη Κυριακή. Έτσι ώστε τα μέτρα να ανακοινωθούν και να ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν έχει έως στιγμής αποσαφηνιστεί το ποια ακριβώς θα είναι τα μέτρα αυτά. Είναι όμως σαφές ότι θα προσομοιάζουν αν δεν είναι ταυτόσημα με αυτά ενός lockdown έστω και αν στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και δηλώσεις αποφευχθεί η χρήση της συγκεκριμένης λέξης.

Ενδεικτική είναι και η κοινοβουλευτική κινητικότητα που παρουσιάζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατάθεση αναφοράς που έκανε ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Μανωλάκος μεταφέρεται “επιστολή του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, με την οποία αιτούνται να διαφοροποιηθεί πλήρως η αντιμετώπιση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής σε περίπτωση που επιβληθούν νέα αυστηρότερα μέτρα τοπικού Lockdown στην Περιφέρεια Αττικής”.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα