Λογαριασμοί ρεύματος: Η κυβέρνηση αφήνει τους πολίτες στο έλεος του “αόρατου χεριού της αγοράς”

Διαβάζεται σε 2'
Λογαριασμοί ρεύματος: Η κυβέρνηση αφήνει τους πολίτες στο έλεος του “αόρατου χεριού της αγοράς”
Ρεύμα ISTOCK

Ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές, υπόσχεται ξανά η κυβέρνηση, ενώ οι πολίτες προσπαθούν να λύσουν το μαθηματικό γρίφο για προχωρημένους των νέων “πράσινων” λογαριασμών ΔΕΗ και λοιπών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος

Οι νέοι λογαριασμοί ρεύματος με τα χρωματιστά τιμολόγια, που θα ισχύσουν από 1/1/2024, έχουν προκαλέσει σύγχυση και ανησυχία στους πολίτες. Και αυτό καθώς δημιουργούνται φόβοι για νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ενώ πολλοί καταναλωτές ακόμη προσπαθούν να λύσουν το μαθηματικό γρίφο για προχωρημένους των νέων “πράσινων” λογαριασμών ΔΕΗ και λοιπών παρόχων. Ταυτόχρονα, αγωνιούν πως εάν επιλέξουν ένα τιμολόγιο που τελικά θα κοστίσει περισσότερο, οι πάροχοι θα τους επιρρίψουν την ευθύνη.

Ερωτηθείς από το NEWS 24/7 εάν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι δεν θα πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα από το νέο έτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε καταρχήν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα αξιοπιστίας και έμπρακτης στήριξης στους πολίτες, ειδικά για την ακρίβεια στο ρεύμα. Υπενθύμισε ότι ήδη έχουν δοθεί πάνω από 13 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις στο ρεύμα και τόνισε: “Εμείς στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία”.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι το νέο σύστημα με τους χρωματιστούς λογαριασμούς ρεύματος “έχει λογική, ειδικά το πράσινο τιμολόγιο”. Εξέφρασε δε την άποψη ότι “θα υπάρχει πραγματική σύγκριση τιμών, που θα οδηγήσει σε ανταγωνισμό και πτώση τιμών” και πρόσθεσε: “Η πρωτοβουλία του υπουργείου οδηγεί σε πτώση τιμών μέσω του ανταγωνισμού”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ερώτημα πώς θα υπολογίσουν το κόστος του ρεύματος οι πολίτες που δεν διαθέτουν… πτυχίο μαθηματικών, υποστήριξε ότι είναι απλή η διαδικασία. “Με ένα απλό link είτε σε ηλεκτρονικό λογαριασμό ή σε θέση αντιληπτή σε έγχαρτους λογαριασμούς οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μήνα-μήνα τις χρεώσεις των παρόχων”, είπε.

Υπάρχουν και οι υπόλοιπες επιλογές, άλλες ευέλικτες άλλες σταθερές. Κάποιοι θα επιλέξουν ό,τι θεωρούν καλύτερο, αλλά αυτομάτως οι περισσότεροι θα πάνε στο πράσινο, που εξασφαλίζει ανταγωνισμό” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα