Λογοκρίνει το Μαξίμου την Κατερίνα Σακελλαροπούλου;

Λογοκρίνει το Μαξίμου την Κατερίνα Σακελλαροπούλου;
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Eurokinissi

Απαλείφθηκε από την επίσημη απομαγνητοφώνηση δήλωση της ΠτΔ που αναφέρει, για την πρόσφατη κακοκαιρία "Μήδεια", πως "δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο".

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για το αν οι επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης, φθάνουν οδηγούν ακόμη και στο να «λογοκρίνονται» δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας. Το θέμα προκύπτει μετά από την επίσημα ντοκουμέντα της συνομιλίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την σημερινή τους θεσμική συνάντηση. Αν και δημοσιοποιήθηκε το βίντεο από τον διάλογό τους, στο κείμενο της απομαγνητοφώνησης παραλείπεται μια φράση της ΠτΔ με ιδιαίτερη πολιτική σημασία.

Στην επίσημη απομαγνητοφώνηση που διανεμήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραλήφθηκε η ακροτελεύτια αναφορά της ΠτΔ για την κακοκαιρία «Μήδεια»,

Συγκεκριμένα παίρνοντας τον λόγο μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνει μία ολόκληρη αναφορά στη κακοκαιρία. Καταλήγει όμως στην εκτίμηση ότι παρόλα τα προβλήματα συντονισμού που υπήρξαν το καιρικό φαινόμενο δεν είχε μεγάλη ένταση.

Πιθανά θεωρήθηκε ότι αυτή η αποτίμηση της ΠτΔ δεν συνάδει με το κυβερνητικό αφήγημα περί «ακραίου καιρικού φαινομένου» και του «ισχυρότερου χιονιά της τελευταίας 20ετίας» ή « 10ετίας». Έτσι η αναφορά της Κ.Σακελλαροπούλου απαλείφθηκε από την επίσημη απομαγνητοφώνηση.

Πιο συγκεκριμένα η τελική της φράση που λέει: «Βέβαια ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον  και μπορούμε σιγά – σιγά να επανέλθουμε»

Πρίν από αυτό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε απευθυνόμενη στον Κ.Μητσοτάκη τις παρακάτω φράσεις που περιλήφθηκαν αυτούσιες στην επίσημη απομαγνητοφώνηση: «Στο  θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι καλό να μπορεί να προλαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων με συνέπεια  στην κρίσιμη στιγμή  κανείς να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι  σημαντικό ειδικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν».

Για του λόγου το αληθές υπάρχει άλλωστε και το σχετικό video:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα