Μαφιόζικο συμβόλαιο της διαπλοκής εναντίον του κατήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος

Μαφιόζικο συμβόλαιο της διαπλοκής εναντίον του κατήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ .(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Απεκάλυψε ότι η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη του ζητούσε επανειλημμένως συναντήσεις και ότι σχετίζεται με τη ΝΔ. Διερωτήθηκε με ποιους εισαγγελείς συναντήθηκε ο κ. Βγενόπουλος και μίλησε για βλακώδη και άτεχνη σκευωρία εις βάρος του.

«Λυσσαλέα επίθεση εναντίον του που έχει ως στόχο να συγκαλύψει ευθύνες άλλων οι οποίο εκτελούν όπως είπε «μαφιόζικο συμβόλαιο» κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος περιγράφοντας τις αιτιάσεις εναντίον του από την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου ως μέρος μιας «εντελώς ερασιτεχνικής και βλακώδους σκευωρίας».

Η ανικανότητα της διαπλοκής να στήσει στοιχειωδώς μια σκευωρία εναντίον μου κάνει να πιστεύω ότι η διαπλοκή βρίσκεται ένα βήμα πριν από το τέλος της» είπε ο κ. Βγενόπουλος και απεκάλυψε ότι η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη ζητούσε επανειλημμένως συναντήσεις μαζί του τις οποίες ο ίδιος απέρριψε. Επίσης ανέφερε ότι η κυρία Τσατάνη είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ και υποστήριξε ότι η ίδια δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί του ενώπιον μαρτύρων. «Μήπως η κυρία Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες και αποδεικτικά;» διερωτήθηκε ρητορικά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε όμως και σαφή υπονοούμενα ότι η κυρία Τσατάνη χειρίστηκε ευνοϊκά την υπόθεση Βγενόπουλου.  «Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Βγενόπουλο. Δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεσή του» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει παραδεχθεί ότι του ζήτησε συνάντηση την οποία ο ίδιος αρνήθηκε. «Με ποιους εισαγγελείς και πόσες φορές συναντήθηκε ο κ. Βγενόπουλος;» διερωτήθηκε αφήνοντας σαφή υπονοοούμενα για την κυρία Τσατάνη. Ανέφερε μάλιστα ότι οι υποκινητές της εις βάρος του «σκευωρίας» ονειρεύονται παρενθέσεις.

Επιτέθηκε όμως και στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σχολιάζοντας το γεγονός ότι ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και μίλησε υπέρ της κυρίας Τσατάνη. «Είναι προσωπικό θέμα του κ. Βενιζέλου η κυρία Τσατάνη;» διερωτήθηκε. Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για τις καταγγελίες της κυρίας Τσατάνη και όχι για αντίθετες καταγγελίες όπως του εισαγγελέα Αγγελή ή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μιλούν για παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε μάλιστα ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι δικαστές, εισαγγελείς και οι δικηγόροι γελάνε με τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος επιχειρούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Ξέρουν τι συνέβαινε στο παρελθόν» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα