Μακρόν: “Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας”

Μακρόν: “Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας”
Δήλωση του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, έστειλε το μήνυμα ότι η Γαλλία θα ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού επιδεικνύοντας υπευθυνότητα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ανέφερε πως η κυβέρνηση της χώρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κορονοϊό και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την κρίση. Παράλληλα, είπε πως ο ίδιος είναι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών και επίσης της δημοκρατικής ζωής της Γαλλίας.

“Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας”, τόνισε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές και αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας, είπε ακόμα: “Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, διαβεβαίωσε ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους. “Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα. Συνεχίστε τα ψώνια σας όπως πριν”, συμπλήρωσε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα