Μαραντζίδης: Αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει, θα έχει κάνει κωλοτούμπα

Μαραντζίδης: Αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει, θα έχει κάνει κωλοτούμπα

Ξεκάθαρος και απολύτως σαφής ήταν ο Νίκος Μαραντζίδης μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών στον news247 στους 88,6 και στους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Ελλη Τριανταφύλλου, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης ήταν ξεκάθαρος ασκώντας κριτική στις πολιτικές δυνάμεις που δεν την στηρίζουν.

Αναλυτικά τόνισε: "Μόνο εμείς μπορούμε να λέμε Μακεδονία πλέον με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία είναι εξαιρετικά προωθητική, ούτε στα όνειρά μας δεν θα μπορούσαμε να τον φανταστούμε. Παρενέβη στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, έγιναν ουσιαστικές αλλαγές. Γίνεται διευκρίνηση και στη γλώσσα. Και όμως,ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας νιώθει προδωμένο. Ε, είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

ADVERTISING

Οτι υπάρχει ένας κόσμος που έχει αυθόρμητα την άποψη αυτή, υπάρχει. Υπάρχουν όμως και μηχανισμοί, πολιτικές δυνάμεις και δυνάμεις εκτός Ελλάδας που επενδύουν στο ναυάγιο. Είναι απολύτως βέβαια. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας παρεμβαίνει στα εσωτερικά πράγματα. Απάντησε ψύχραιμα το δικό μας υπουργείο. Εχουμε κυνήγι κεφαλών. Αυτές οι αφίσες είναι ένας πολύ ολισθηρός δρόμος. Κάποιοι παρακολουθούν βουβοί και σιωπηλοί. Μέρος του πολιτικού συστήματος που επένδυσε στα συναισθήματα των ανθρώπων στη Βόρεια Ελλάδα για να έχει πολιτικό όφελος".

Για τη στάση του Ποταμιού τόνισε: "Θα πρέπει να παρακαλάνε να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί. Είναι κέρδος ακόμα και με όρους μικροπολιτικούς για την αντιπολίτευση. Αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει αυτοακυρώνεται ως πολιτικός χώρος. Υποτίθεται ότι είχε τον ορθολογισμό ως προτεραιότητα. Κατά τη γνώμη μου θα πρόκειται για μία κωλοτούμπα.

Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να γίνει, είναι όμως κατανοητό τέτοιου είδους στροφές είναι προβληματικές. Υπάρχει μία ατυχία. Οτι ένα πολύ μεγάλο θέμα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ τη χώρα έρχεται στο τέλος ενός κυβερνητικού κύκλου, ουσιαστικά σε μία προεκλογική περίοδο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να πιστώσουν μία επιτυχία στην κυβέρνηση σ' αυτή τη φάση. Εχουμε όλα τα θέματα μαζί. Δεν γνωρίζω πότε θα γίνουν εκλογές, ούτε και να βάλω στοίχημα.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να πάει στον Οκτώβριο, δεν ξέρω όμως αν μπορεί να το κάνει. Οταν όμως ψηφιστεί η Συμφωνία και περάσει κάποιος καιρός, το θέμα θα κλείσει. Δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί το μέσο άνθρωπο κάθε μέρα. Θα επηρεάσει την ψήφο σίγουρα. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει όσο πιο μακριά γίνεται για να μην το έχει στην προεκλογική ατζέντα".

Για το έχει συμπεριφερθεί η διανόηση αλλά και πρώην Πρωθυπουργοί είπε: "Οι διανοούμενοι δεν είναι απόντες. Εγώ εχω πάει σε δύο εκδηλώσεις. Υπάρχει μία εκκωφαντική σιωπή είναι σε ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί το θέμα από θέσεις υψηλής ευθύνης. Πρώην Πρωθυπουργοί. Σιωπούν το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι δυσάρεστο. Δημιουργεί ένα τεράστιο κενό. Στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση για τη Συμφωνία. Ακόμα και ο Μέρτζος εκφράστηκε θετικά για τη Συμφωνία. Και μάλιστα με συνεχείς παρεμβάσεις του σε μέσα ευρείας απήχησης. Εχουμε ανάγκη του να ακούγεται ο νηφάλιος λόγος, ο ορθολογικός. Βλέπετε το χάλι της Μεγάλης Βρετανίας με το brexit".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network