Μαργαρίτης Σχοινάς: Θετικό ότι μπήκαν τόσα χρήματα από τη δημοπρασία των αδειών

Μαργαρίτης Σχοινάς: Θετικό ότι μπήκαν τόσα χρήματα από τη δημοπρασία των αδειών

Όπως αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος της ΕΕ τα κράτη-μέλη της είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης

Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, για το αποτέλεσμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή έχει, ήδη, τοποθετηθεί επί αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι μία διαδικασία, η οποία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος, κάτι το οποίο είναι θετικό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Τηλεοπτικές άδειες, Δημοπρασία για τις άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεοπτικές άδειες: Το δωμάτιο του Μαρινάκη και η αίθουσα του διαγωνισμού

Τηλεοπτικές άδειες: Πώς θα καταβληθούν τα 246 εκατ. στο δημόσιο

Αλεξιάδης για άδειες: 'Δώρο' για τα δημόσια έσοδα τα 250 εκ. ευρώ

SHARE: