Μαρινάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ούτε ένα λογικό επιχείρημα από την άλλη πλευρά

Διαβάζεται σε 2'
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Τα πυρά του προς την αντιπολίτευση έστρεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Για ένα αποφασιστικό βήμα για τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά πως «περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις» και συνέχισε μιλώντας για τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη ο οποίος «τρεις ημέρες στη Βουλή δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που συνέβη κοινοβουλευτικά. Δεν υπήρχε ούτε ένα επιχείρημα από την άλλη πλευρά που να έχει τη στοιχειώδη λογική».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Η επόμενη μέρα είναι η έναρξη της εφαρμογής με τους πιο αυστηρούς κανόνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Σκεφτείτε πόσοι μπορούν να επιστρέψουν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν σε αυτά τα ιδρύματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα καταλάβουμε πόσο ιστορική μεταρρύθμιση είναι για τη χώρα μας το χθεσινό νομοσχέδιο, αν ρωτήσουμε πόσο σημαντικό ήταν για την Κύπρο αυτό που συνέβη πριν από κάποια χρόνια, όταν τότε η Ελλάδα έχανε ευκαιρίες από τις πρώτες κυβιστήσεις από τις πολλές που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καθώς όπως είπε «στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται 1.5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα