Μαρινάκης για Κασιδιάρη υποψήφιο στην Αθήνα: Αν εκλεγεί, θα τεθεί σε αργία

Μαρινάκης για Κασιδιάρη υποψήφιο στην Αθήνα: Αν εκλεγεί, θα τεθεί σε αργία
O Ηλίας Κασιδιάρης στο δικαστήριο για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής INTIME NEWS

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και εάν εκλεγεί ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ στο δήμο Αθηναίων, θα τεθεί σε αργία αυτοδικαίως.

Με… ψυχραιμία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη πως θα είναι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, επιλέγοντας αυτή τη φορά να μην προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά βασιζόμενη στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. 

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτημα του NEWS 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε ότι στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα ο νόμος 3852 /2010, με τον οποίο τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβολος και έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για κακουργήματα μεταξύ των οποίων προφανώς και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. “Ισχύει αυτός ο νόμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς θα εφαρμοστεί”, εκτίμησε ο κ. Μαρινάκης. 

Επικαλέστηκε δε ότι καθώς ήταν διαφορετικό το νομικό πλαίσιο για τις βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση είχε καταθέσει σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων με στόχο να μη μπορεί να είναι τύποις ή εν τοις πράγμασι αρχηγός κόμματος καταδικασθείς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

“Όσο απεχθείς και να είναι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και να είμαστε στην πράξη και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν σκοπό να αποκλείονται όσοι έχουν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα”, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και προσθεσε: “Όπως λέγαμε και στις βουλευτικές εκλογές, δεν αποκλειόταν να κατέβει κάποιος υποψήφιος, το θέμα ήταν να θωρακίσουμε το νομικό πλαίσιο – και επετεύχθη αυτό – ώστε ένα κόμμα να μην ταυτίζεται με εγκληματική οργάνωση, να μη μπορούν μαχαιροβγάλτες να μπουν στη Βουλή”. 

Με τον τρόπο αυτό υπερασπίστηκε τόσο την επιλογή της κυβέρνησης προεκλογικά να προσπαθήσει να μπλοκάρει νομικά το κόμμα Κασιδιάρη, η οποία πάντως είχε τελικά ως αποτέλεσμα την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, αλλά και την επιλογή της σημερινής κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε κάποια κίνηση εντυπωσιασμού ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα