Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ γίνεται “πράσινος ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάζεται σε 2'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ενώ έκανε λόγο για αυτοαποθέωση Κασσελάκη.

Με αφορμή το νομοσχέδιο που φέρνει ιδιωτικά ΑΕΙ από το συνταγματικό παράθυρο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ με στόχο τους πιο συντηρητικούς κεντρώους ψηφοφόρους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη περί διευθέτησης συμφερόντων, σχολίασε ότι: “Πάμε να αποκτήσουμε ως αντιπολίτευση έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια κενή περιεχομένου ρητορική, το ίδιο ύφους μηδενισμού και απαξίωσης, καθώς και τον ίδιο παρωχημένο λόγο με το ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλέστηκε, απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι πάνω από το 70% των άρθρων του νομοσχεδίου αναφέρεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

“Ο κ. Ανδρουλάκης είναι, όπως και εγώ, απόφοιτος του Δημοκρειτίου Πανεπιστημίου. Το νομοσχέδιο ξεκινά με τη στήριξη του και θα πρέπει αυτό ένας απόφοιτος του να το γνωρίζει”, σχολίασε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισήμανε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το αυτοδιοίκητο του ΕΑΠ. “Ξέρετε ποιο είναι το φοβερό; Αυτό αποτελεί και πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Όχι τη δεκαετία του 80, όχι πριν από 15 χρόνια, προεκλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ τώρα με Ανδρουλάκη πρόεδρο”, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Υποστήριξε επίσης μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, επειδή όπως επικαλέστηκε προβλέπει αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

“Μιλάμε λοιπόν για έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”, επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: “Οι πολίτες έχουν απορρίψει τη μηδενιστική λογική, το ‘όχι σε όλα’, που ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να το επαναφέρει με άλλο φόντο”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Αλιβιζάτος έχουν κρίνει συνταγματικό το νομοσχέδιο που επιτρέπει για πρώτη φορά ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Κατήγγειλε τέλος για υποκρισία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

“Ο κ. Κασσελάκης χθες (προσπερνώντας τις φορές που αναφέρθηκε στον εαυτό του και την αυτοαποθέωση και τα σχόλια πως αποθεώθηκε από τον κόσμο -αυτό δεν έχουμε παρατηρήσει να συμβαίνει ούτε σε μεγάλους ποδοσφαιριστές) μέσα σε λίγα λεπτά συμπύκνωσε την υποκρισία. Ότι αν ένα παιδί έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει σε μη κρατικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, έχει καλώς. Αν δεν έχει τη δυνατότητα, αλλά θέλει, του το απαγορεύουμε. Εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτές τις απαγορεύσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα