Παπαγγελόπουλος: Μας κουνάνε το δάχτυλο πολιτικοί με offshore

Παπαγγελόπουλος: Μας κουνάνε το δάχτυλο πολιτικοί με offshore
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016. Eurokinissi

Ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε στην αντιπολίτευση ρεσιτάλ υποκρισίας, σπέκουλας και λαϊκισμού και την κάλεσε να αποκαλύψει τις offshore που έχουν τα στελέχη της. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αμνήστευση

Στην αντεπίθεση με αφορμή την συζήτηση της νέας τροπολογίας που επιβάλλει καθολική απαγόρευση για τις offshore πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ρεσιτάλ υποκρισίας, λαϊκισμού και σπέκουλας και τους κάλεσε να αποκαλύψουν τις offshore τους.

«Περιμένω πόσοι θα δηλώσουν τις offshore. Από την κυβέρνηση δεν είναι πολλοί ίσως και κανένας. Από την αντιπολίτευση; » διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και κατήγγειλε ότι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση είναι όσοι μετέχουν σε λίστες φοροφυγάδων και έχουν offshore. «Δεν θα υποχωρήσουμε στη λάσπη και τα ψεύδη» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος «το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης είναι συνυφασμένο με το DNA της» συμπλήρωσε και καταλόγισε «γκαιμπελισμό» σε τμήμα της αντιπολίτευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε την προηγούμενη διάταξη για τις offshore που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο λέγοντας ότι ήταν νομικά άρτια και ότι ψηφίστηκε λόγω διεθνών υποχρεώσεων της χώρας. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι τη ρύθμιση «δεν την εμπνεύστηκε κανένας υπουργός». Ανέφερε, πάντως, ότι η νέα αυστηρότερη διάταξη προστέθηκε «για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου έναντι της κοινής γνώμης».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέκρουσε παράλληλα το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι με την ψήφιση και δημοσίευση της ρύθμισης επήλθε αμνήστευση όσων έχουν offshore. «Ουδέν ψευδέστερον. Δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής» είπε και παρέπεμψε σε άλλο νόμο του 2016 που επιφέρει ποινικές κυρώσεις για τις offshore. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα