Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν αλλάζει γραμμή στην υπόθεση Κουφοντίνα

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν αλλάζει γραμμή στην υπόθεση Κουφοντίνα
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Ανακοίνωση του Μαξίμου, με την οποία απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα στο κάλεσμά του προς την κυβέρνηση να αλλάξει στάση στο θέμα του Δ. Κουφοντίνα.

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση στο θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, έδωσε το Μαξίμου με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (27/02).

“Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ, Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του” αναφέρει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: “Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα