Μαξίμου για Βελόπουλο: Δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων

Μαξίμου για Βελόπουλο: Δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων
Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκος Βελόπουλος Nick Paleologos / SOOC

Για εσωτερικά προβλήματα της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο ο Άκης Σκέρτσος, διαψεύδοντας ότι το Μαξίμου σχεδίαζε να κλέψει βουλευτές του Βελόπουλου.

Η Νέα Δημοκρατία δε θα συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση, ούτε παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων”, δήλωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, διαψεύδοντας τις καταγγελίες του Κυριάκου Βελόπουλου πως το Μαξίμου είχε επικοινωνήσει με βουλευτές του για να διασφαλίσει τη μετεκλογική στήριξη τους.

“Αυτά είναι εσωτερικά προβλήματα άλλων κομμάτων. Δείχνουν και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τυχόν κυβερνήσεις συνεργασίας με μικρότερα κόμματα στα οποια υπάρχουν φαινόμενα εσωτερικής αστάθειας”, σχολίασε σε άλλη ερώτηση ο κ. Σκέρτσος, εμμένοντας έτσι εμμέσως και στη γραμμή περί αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε το Σάββατο την απόφαση τρεις βουλευτές της να κατέλθουν σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες από αυτές στις οποίες εκλέγονται, κατόπιν δημοσιευμάτων για συζητήσεις με τη ΝΔ.

Ο κ. Βελόπουλος θέλησε έτσι να πάρει τα μέτρα του ώστε να μην του “κλέψει” βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις δεύτερες εκλογές για να συγκροτήσει κυβέρνηση, στην περίπτωση που στη ΝΔ έλειπαν δυο- τρεις έδρες για την αυτοδυναμία.

Στη συνέχεια οι βουλευτές Αναστασία- Αικατερίνη Αλεξοπούλου και Αντώνης Μυλωνάκης αποχώρησαν από την Ελληνική Λύση μετά την απόφαση Βελόπουλου να τους στείλει σε άλλες περιφέρειες. Ο δε κ. Μυλωνάκης στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Βελόπουλο ότι είχε συζητήσει με πολιτευτές της Χρυσής Αυγής. Ενώ η κ. Αλεξοπούλου διαμαρτυρήθηκε ότι εκδιώχθηκε από την περιφέρειά της με μόνο πειστήριο ένα ανώνυμο συκοφαντικό δημοσίευμα.

Ο κ. Βελόπουλος βέβαια προφανώς ήθελε να διασφαλίσει πως κανένας από τους υποψήφιους βουλευτές του δεν θα σκεφτεί καν να “φλερτάρει” με τη ΝΔ, αλλά και να περάσει στο κοινό του τη γραμμή περί “υπόγειων διαδρομών” με στόχο την Ελληνική Λύση.

Το σενάριο μετεκλογικών μεταγραφών βουλευτών που θα έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα, ώστε να συμπληρωθεί ο “μαγικός αριθμός” 151, δεν είναι πάντως νέο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάλιστα η σχετική συζήτηση είχε ανοίξει τόσο, που το Μαξίμου αναγκάστηκε να την κόψει καθώς ερχόταν σε αντίθεση με το δεδηλωμένο στόχο της αυτοδυναμίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δε ξεκαθαρίσει ότι δε θα συγκυβερνούσε με τον κ.Βελόπουλο, τον οποίο στο Μαξίμου θεωρούν αν μη τι άλλο έναν ασταθή εταίρο, ενώ εξάλλου η ΝΔ κοιτά προς ΗΠΑ και η Ελληνική Λύση προς Μόσχα όσον αφορά στον προσατανολισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα