“Μαύρη σελίδα” η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, τονίζει η Φ. Γεννηματά

“Μαύρη σελίδα” η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, τονίζει η Φ. Γεννηματά
Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο νόμος που προστάτευε τους ιδιοκτήτες δεν είναι «νόμος Κατσέλη» αλλά "νόμος ΠΑΣΟΚ" είπε η κυρία Γεννημάτα. "Αποφασίστε πως θέλετε να το αποκαλούμε", απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης (Vid)

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εξαπέλυσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καταγγέλλοντας την ότι «τα έδωσε όλα στους δανειστές» για την πρώτη κατοικία και προειδοποιώντας για κοινωνικές εκρήξεις που μπορεί να φέρουν τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit.

«Είστε όλο λόγια. Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου για μαζικούς πλειστηριασμούς» είπε αναφερόμενη στις σχετικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου η κυρία Γεννηματά και προειδοποίησε ότι με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων θα επέλθει «ντόμινο» με καταστροφικές συνέπειες στην αγορά ακινήτων. «Εξαφανίζετε την ιδιοκτησία των πολιτών» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο που «απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς για τα φτωχά νοικοκυριά». «Ελάχιστοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στους όρους που τίθενται με τις διατάξεις. Πρόκειται για μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία» είπε και προέβλεψε ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης μπορεί να προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις επαναφέροντας τον κίνδυνο του Grexit. «Η κυβέρνηση κρατά το Grexit παρκαρισμένο στην αυλή μας» είπε.

Αίσθηση προκάλεσαν, όμως, και οι αποστάσεις που πήρε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από της ρυθμίσεις που ψήφισε η τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σημερινή πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, για την προστασία των ιδιοκτητών ακινήτων. «Είχατε καταψηφίσει τότε τον νόμο ΠΑΣΟΚ που σας αρέσει να τον λέτε νόμο Κατσέλη» είπε χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη αναφορά είχε κάνει και χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αποδίδεται όνομα υπουργού στους νόμους. «Αποφασίστε πως θέλετε να λέμε τον νόμο» απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος υπογράμμισε όμως ότι οι σχετικές ρυθμίσεις δεν παρείχαν καθολική προστασία στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Δείτε την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη βουλή:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα