Με εκτροφείς βουβαλιών συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Με εκτροφείς βουβαλιών συναντήθηκε ο Μητσοτάκης
Dimitris Papamitsos

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την περιοδεία του στο νομό Σερρών και στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε τη λίμνη Κερκίνη, όπου συνομιλησε με εκτροφείς βουβαλιών και ευχήθηκε περισσότεροι νέοι να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία

Με εκτροφείς βουβαλιών στη λίμνη Κερκίνη συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Σερρών.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα αυτού του ειδικού κλάδου της ελληνικής κτηνοτροφίας ο οποίος -όπως τόνισε- έχει πολύ σημαντικές προοπτικές και ως προς το γάλα και ως προς το κρέας. Για να μπορέσει, όμως, να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του θα πρέπει να ρυθμιστούν μία σειρά από θέματα, με πρώτο και σημαντικότερο τη γρήγορη απορρόφηση των σχετικών κοινοτικών πόρων, για να στηριχθούν οι αυτόχθονες φυλές, αλλά και για να βελτιωθεί το γενετικό προφίλ των ζώων, σημείωσε.

«Έτσι ώστε να έχουν στο μέλλον υψηλότερες αποδόσεις. Και βέβαια να ρυθμιστεί και το ζήτημα των τοπικών βοσκοτόπων, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να βοσκούν απερίσπαστα στον φυσικό τους χώρο, στον οποίο ζουν, εδώ και πάρα πολλές γενιές» πρόσθεσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επεισήμανε, για τη ΝΔ η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικά της κτηνοτροφίας αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα.

«Και τα σχέδια, τα οποία εκπονούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, αποσκοπούν ιδιαίτερα στη στήριξη νέων καινοτόμων προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία. Ένα από αυτά είναι και τα προϊόντα της βουβαλοτροφίας, είτε μιλάμε για το γάλα, είτε μιλάμε για το κρέας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, ευχήθηκε στην επόμενη επίσκεψή του να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των βουβαλοτρόφων, να δούμε περισσότερα νέα παιδιά να επιστρέφουν στις ρίζες τους, να ασχολούνται με την κτηνοτροφία, να είναι περισσότερα τα ζώα και τα προϊόντα αυτά να έχουν βρει τη θέση τους στο ράφι του καταναλωτή, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος, όπως τους αξίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα