Με επιβάτη τον Αβραμόπουλο ο δοκιμαστικός πλους του "Πιπίνου"

Με επιβάτη τον Αβραμόπουλο ο δοκιμαστικός πλους του "Πιπίνου"
MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Δοκιμαστικό πλου έκανε το νέο υποβρύχιο "Πιπίνος", με επιβαίνοντες τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευ. Αποστολάκη

Την ευκαιρία να αποκτήσει μία εικόνα για τις εν πλω δοκιμές που ξεκίνησε το νέο υποβρύχιο του Στόλου “Πιπίνος”, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέβη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, και επιβιβάστηκε στο νέο υποβρύχιο που πραγματοποίησε ολιγόωρο δοκιμαστικό πλου.

«Το ελληνικό Ναυτικό, που έχει ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Και θα είναι σημαντικός ο ρόλος του και για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά και για την όποια αποστολή του ανατεθεί στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο αρχηγό και βέβαια τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του υποβρυχίου που με την αξιοσύνη, την ικανότητά τους, την εκπαίδευσή τους και την κατάρτισή τους, εγγυώνται τη χρησιμότητα αυτού του όπλου στα χέρια των άξιων ανδρών μας, αλλά και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την ολοκλήρωση του δοκιμαστικού πλου.

Αναφερόμενος δε στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «οι τεράστιες δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής και ναυπηγοκατασκευαστικής μας βιομηχανίας, σε ένα μεγάλο βαθμό, έχουν να κάνουν με το υψηλού επιπέδου ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας» και προσέθεσε:

«Θα πρέπει να σταθούμε κοντά τους, και σιγά-σιγά να λύσουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα, έτσι ώστε αυτή η υποδομή της χώρας να είναι η αιχμή ανάπτυξης και προόδου της Ελλάδος».

Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο

Ο Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε νωρίτερα την Τετάρτη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από αίτημά του, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εθνικής Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία, για την επιχειρησιακή δομή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

SHARE:

24Media Network