Με ομιλία Αλέξη Τσίπρα η Ευρωαραβική Σύνοδος Δευτέρα και Τρίτη

Με ομιλία Αλέξη Τσίπρα η Ευρωαραβική Σύνοδος Δευτέρα και Τρίτη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Σημαντικότατες πολιτικές και οικονομικές παρουσίες στην Αθήνα, με τη Σύνοδο να αποτελεί και "προπαρασκευαστική συνάντηση" για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας που θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στην Αίγυπτο.

Με αυξημένη συμμετοχή Ευρωπαίων και Αράβων υψηλόβαθμων προσκεκλημένων διοργανώνεται Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα η «3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες»,

Στις εργασίες της Συνόδου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα συμμετέχουν σε αυτή ο Πρόεδρος της Κύπρου, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Παλαιστίνης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ από το Μαρόκο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος της ΕΕ για Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και Ιθαγένεια. Επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, της Μάλτας και της Ρουμανίας, ο υπουργός Εμπορίου της Αιγύπτου, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο υπουργός Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από αραβικές χώρες. Θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών χρηματοποιστωτικών οργανισμών, ελληνικών και αραβικών οικονομικών επιμελητηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι διοργανωτές της Συνόδου είναι ο εκδοτικός οίκος Αλ-Ικτισάντ, το Delfi Economic Forum και ο κατασκευαστικός όμιλος CCC, λιβανέζικος όμιλος με έδρα την Ελλάδα, μέσα στις 25 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες του κόσμου.

Το πρόγραμμα της Συνόδου περιλαμβάνει θέματα πολιτικής, οικονομίας, ενέργειας, μετανάστευσης, διαπεριφερειακής συνεργασίας και πολιτισμού.

Αποτελεί μάλιστα και «προπαρασκευαστική συνάντηση για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στην Αίγυπτο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα