Με Σαουδική Αραβία απαντά στο Σκοπιανό η ΝΔ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Το θέμα της διερεύνησης της ακυρωθείσας συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού επανέρχεται η ΝΔ και καταγγέλλει σκάνδαλο συγκάλυψης και παραβίαση του κανονισμού της βουλής

Στην υπόθεση Καμμένου και Σαουδικής Αραβίας επανέρχεται η ΝΔ μετά και τον βομβαρδισμό με βίντεο από παλιότερες δηλώσεις στελεχών της που διανείμει καθημερινά το Μαξίμου για να καταδείξει διαφορετικές γραμμές και απόψεις αλλά και αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για το Σκοπιανό.

Μετά την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ όπως και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθούν να καταθέσουν για την ακυρωθείσα συμφωνία πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία ο φερόμενος ως μεσάζοντας Β. Παπαδόπουλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κυβερνητική πλειοψηφία για παραβίαση του κανονισμού της βουλής.  Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα παραπέμφθηκε στο επιστημονικό συμβούλιο της βουλής για να αποφανθεί κατόπιν πρότασης του γαλάζιου βουλευτή Γιάννη Τραγάκη.

Στη ΝΔ πάντως υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;» εκδίδοντας μάλιστα και μια μακροσκελή ανακοίνωση όπου κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με τρόπο σκανδαλώδη συνεχίζεται πλέον η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αυτονόητο αίτημά της για την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων του κ. Πάνου Καμμένου, αλλά και του μεσάζοντα και καταδικασμένου για λαθρεμπόριο, Βασίλη Παπαδόπουλου.

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ωστόσο, εφηύραν ξαφνικά ένα νέο επιχείρημα μήπως και αποφύγουν την κλήση των εμπλεκομένων, ισχυριζόμενοι τάχα ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. Το επιχείρημα αυτό από μόνο του εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα των βουλευτών της πλειοψηφίας, και της Προέδρου της επιτροπής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι με τρόπο τελείως προσχηματικό, και σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής οι ίδιοι βουλευτές είχαν επικαλεστεί διαδικαστικά ζητήματα για να απορρίψουν την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τότε μάλιστα είχαν ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο όμως τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητας κλήσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου.

«Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία. Κάνουν ό,τι μπορούν εναντίον του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μην ασκηθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Αττικής και μέλος της Επιτροπής, κ. Μάκης Βορίδης.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Νέα Δημοκρατία
SHARE: