Μεγαλειώδης υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στην πλατεία Τιεν Αν Μεν από τον Κινέζο Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος EUROKINISSI

Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο από 13 έως 15 Μαΐου. Ομιλία στο forum των αρχαίων πολιτισμών, ως μόνος προσκεκλημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ευρώπη και ομιλία στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκουα, που έχει ιδρύσει ο ίδιος ο Κινέζος Πρόεδρος.

Μεγαλειώδη υποδοχή ετοιμάζει στον Προκόπη Παυλόπουλο ο Κινέζος ομόλογός του Σι Ζινπίνγκ, κατά την επίσημη επίσκεψη του έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο, από τις 13 έως τις 15 Μαΐου.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 14 Μαΐου, ημέρα που ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Σι Ζινπίνγκ θα υποδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, απέναντι από την Απαγορευμένη Πόλη.

Αμέσως μετά οι άνδρες θα έχουν επίσημη συνάντηση, ενώ μετά το πέρας της ο Κινέζος Πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του έλληνα ομολόγου του. Ο Προκόπης Παυλόπουλος την ίδια ημέρα θα έχει συναντήσεις με τον κινέζο πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, της κινεζικής δηλαδή Βουλής.

ADVERTISING

Στις 15 Μαΐου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει το μεσημέρι στη Διεθνή Διάσκεψη για το Διάλογο των Πολιτισμών, μία πρωτοβουλία της ηγεσίας του Πεκίνου, όπου θα συμμετάσχει ως μοναδικός προσκεκλημένος από τις χώρες της Ευρώπης και συνεπώς θα μιλήσει για τη διασύνδεση του ελληνικού με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Τσίνγκουα όπου υπάρχει έδρα για τον ελληνικό πολιτισμό από το Ίδρυμα Λασκαρίδη, με θέμα την ελληνική γλώσσα και τη σημασία της στο διάλογο των πολιτισμών.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Κίνα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα έχει επισκέψεις στο Σινικό Τείχος, την Απαγορευμένη Πόλη και το Τεχνολογικό Πάρκο Huawei.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
SHARE:

24Media Network