Μενδώνη για Βοσκόπουλο: Ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο

Μενδώνη για Βοσκόπουλο: Ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το συλληπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη για την απώλεια του "πρίγκιπα" του λαϊκού τραγουδιού, Τόλη Βοσκόπουλου.

Τα συλληπητήριά της στην οικογένεια του Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (19/7) σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια μουσική κληρονομιά που καθιστά το στίγμα του στη λαϊκή σκηνή ανεξίτηλο, έστειλε με ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή της της υπουργού:

Για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Άντζελα Γκερέκου και στην κόρη τους Μαρία, καθώς και στους πολυάριθμους φίλους του. Σε μια πλούσια, δημιουργική καριέρα πολλών δεκαετιών, ο Τόλης Βοσκόπουλος ευτύχησε να εκτιμηθεί από τους συναδέλφους του και να λατρευτεί από το κοινό. Υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο, ένας ταλαντούχος, ευφυής ερμηνευτής, που δημιούργησε ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο είδος ψυχαγωγίας στην πίστα. Με τη θεατρική παιδεία που είχε, με το μουσικό του χάρισμα, το οποίο μοιράστηκε, γράφοντας πολλά επιτυχημένα τραγούδια και για άλλους τραγουδιστές, καθώς και με τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο παρουσίασης του λαϊκού τραγουδιού, δίνοντας σε αυτό τη λάμψη του θεάματος. Το αποτύπωμα που αφήνει στην ιστορία της νεότερης λαϊκής μουσικής είναι ξεχωριστό και μοναδικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα