ΜέΡΑ25 για Δρομοκαΐτειο: “Όλα πηγαίνουν καλά για την κυβέρνηση στην αποθήκη ψυχικά ασθενών με κορονοϊό”

ΜέΡΑ25 για Δρομοκαΐτειο: “Όλα πηγαίνουν καλά για την κυβέρνηση στην αποθήκη ψυχικά ασθενών με κορονοϊό”
Ο Κρίτων Αρσένης Eurokinissi

Το ΜέΡΑ25 σχολίασε τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής, Κρίτων Αρσένης από τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη μετά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στο Δρομοκαΐτειο.

“Όλα πηγαίνουν καλά για την κυβέρνηση στο Δρομοκαΐτειο, στην αποθήκη ψυχικά ασθενών με κορονοϊό όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι“, αναφέρει το ΜέΡΑ25 σχετικά με την απάντηση του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη στην “Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Δυτική Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, είπε ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούν και τα στοιχεία είναι αναληθή’.

Όπως τονίζεται, “πρόκειται για τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ, των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου αλλά και του Σωματείο εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο. Καταγγελίες που έχουν κατατεθεί και με επιστολή του Σωματείου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και περιγράφουν την “ανεξέλεγκτη” διασπορά το κορονοϊού στο Δρομοκαϊτειο”.

Να σημειωθεί, ότι ο Κρίτων Αρσένης είχε σημειώσει μεταξύ άλλων στη Βουλή: “Η Ψυχο-γηριατρική Κλινική του νοσοκομείου μετατράπηκε σε άτυπη κλινική Covid-19, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία της, χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευμένο προσωπικό, χωρίς γιατρούς, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές”.

Μας λέτε ότι σας ενδιαφέρουν τα άλλα νοσήματα όταν έχετε μετατρέψει τις μονάδες εμφραγμάτων, εγκαυμάτων, καρδιοχειρουργικής σε covid-19 και όταν το 2020 είχαμε 6.000 περισσότερους θανάτους από νοσήματα εκτός COVID σε σχέση με το 2019. Σας καλούμε να αποδεχτείτε την πραγματικότητα και αλλάξετε πορεία”.

Και το ΜέΡΑ25 καταλήγει: “Ο κ. Κοντοζαμάνης αρνούμενος να δεχτεί την πραγματικότητα και να εξαιρέσει το νοσοκομείο από τις εφημερίες μέχρι να γίνει ο έλεγχος για την διασπορά του ιού στο νοσοκομείο, είπε ότι δεν το κάνει γιατί ενδιαφέρεται για την υγεία όλων των πολιτών και όχι μόνο των ασθενών με COVID”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα