ΜέΡΑ25: Η θεωρία των δύο άκρων εκκολάπτει το “αυγό του φιδιού”

ΜέΡΑ25: Η θεωρία των δύο άκρων εκκολάπτει το “αυγό του φιδιού”
ΜέΡΑ25 Eurokinissi

"Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας και θέλει προκαταβολικά να υπονομεύσει τις λαϊκές αντιδράσεις" αναφέρει η ΠΓ του ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει κατηγορηματικά τη θεωρία των δύο άκρων, ειδικότερα τη σύνδεση των κινητοποιήσεων των “αγανακτισμένων” κατά των μνημονίων με αυτήν τη θεωρία, όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με βάση αυτήν τη θέση, η Πολιτική Γραμματεία, που συνεδρίασε και συζήτησε το θέμα, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για τη διοχέτευση αυτών των απόψεων στα ΜΜΕ.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Το ζήτημα που απασχόλησε έντονα την πολιτική σκηνή και την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα και αποτέλεσε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, τέθηκε σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα αρνητική η κυβερνητική πολιτική σε αυτό το θέμα.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, “η ΠΓ του ΜέΡΑ25 συζήτησε εκτενώς την κυβερνητική προπαγάνδα που αναπαράγεται “άκριτα” από τα φιλοκυβερνητικά συστημικά μέσα ενημέρωσης -με αφορμή την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ- και υπογραμμίστηκε το άγχος της ΝΔ να συνδέσει τις “πλατείες των αγανακτισμένων” εναντίον των μνημονίων με ανιστόρητες, αυθαίρετες και τυχοδιωκτικές αναφορές περί “δύο άκρων””. Όπως τονίστηκε “υπάρχει “ένα άκρο” κι αυτό είναι που εκκολάπτει το αβγό του φιδιού με τις αντιλαϊκές, βάρβαρες-μνημονικές λογικές και πολιτικές του”. Πολιτική θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι “κανείς δεν θα αμαυρώσει τους αγώνες του λαού απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις ούτε θα τους διοχετεύσει στην προσφιλή του κατεστημένου ακροδεξιά”.

Άλλωστε, επισημάνθηκε “πως αυτό δεν γίνεται τυχαία, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας και θέλει προκαταβολικά να υπονομεύσει τις λαϊκές αντιδράσεις και διεκδικήσεις, κάμπτοντας κάθε αντίσταση και αμαυρώνοντας στο συλλογικό ασυνείδητο τη δύναμη του κινήματος”.

Το ΜέΡΑ25 διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί απέναντί τους για άλλη μία φορά, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πραγματική διέξοδο, αυτή του διεκδικητικού κινήματος εναντίον όλων των μορφών του φασισμού και ολοκληρωτισμού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα