Μετά την παραίτηση Θεοχάρη, αρχίζει να ξεκλειδώνει ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός

Μετά την παραίτηση Θεοχάρη, αρχίζει να ξεκλειδώνει ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός
Εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας όπου ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία παρουσίασε μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Το νήμα ξεκινά από το Οικονομικών και ξετυλίγεται με ορίζοντα τη Δευτέρα

Της Βίκυς Σαμαρά

Μετά την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη γενική γραμματεία Εσόδων, αρχίζει να ξεκλειδώνει ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός. Το Μαξίμου θέλει να παρουσιάσει την απόφαση αυτή ως γενικότερη στροφή στην οικονομική πολιτική, όπως άλλωστε και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο απελθών γραμματέας Εσόδων είχε άλλωστε προκαλέσει αντιδράσεις πολλών βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ήταν ο δεύτερος πιο αγαπημένος στόχος των γαλάζιων μετά τον ίδιο το Γιάννη Στουρνάρα.

Το Μαξίμου είχε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως παρά την αλλαγή προσώπων στη , η Αθήνα παραμένει προσηλωμένη στους δημοσιονομικούς στόχους. Αυτό δεν κατεύνασε την Κομισιόν, η οποία διαμήνυσε την ενόχληση της τόσο για την κίνηση αυτή, όσο και για την εσπευσμένη διακοπή λειτουργίας της Βουλής. Μήνυμα που αποτελεί και προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, η οποία κινείται πλέον με κύριο γνώμονα την ανατροπή του πολιτικού κλίματος των ευρωεκλογών.

Τις πληροφορίες πάντως που κυκλοφόρησαν χθες ότι μετά την αποχώρηση Θεοχάρη επανέρχεται το σενάριο παραμονής του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών ή σε ένα πόστο για τη διαπραγμάτευση του χρέους με την παράλληλη παράταση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, διέψευδαν στη συνέχεια έτερες κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζοντας πως το μόνο βέβαιον είναι ότι ο σημερινός υπουργός Οικονομικών θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Η επιθυμία του κ.Στουρνάρα εφόσον φύγει να μετακινηθεί στην ΤτΕ φέρεται στην περίπτωση αυτή να ικανοποιείται, αν και αυτό ακριβώς ήταν το σημείο τριβής πίσω από τη σύγκρουση μέσω διαρροών με το Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.

Τα ονόματα πολιτικών προσώπων φερόμενων ως διαδόχων του κ.Στουρνάρα που έχουν κυκλοφορήσει είναι πολλά και ορισμένα εκ των σεναρίων αυτών έχουν το μειονέκτημα ότι δε λογιαριάζουν την τρόικα: Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Σταϊκούρας και εσχάτως Σταύρος Δήμας. Ο μόνος που γνωρίζει όμως μετά βεβαιότητας τις προθέσεις του κ.Σαμαρά, είναι ο ίδιος ο κ.Σαμαράς. Αλλωστε επί της ουσίας σήμερα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι του ανασχηματισμού, ο οποίος κατόπιν συζητήσεων με το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται από Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα