Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων μεταναστών

Συζήτησητων άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα) την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτησητων άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα) την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Να τεθεί όριο στην κάλυψη των μεταναστών ζήτησε ο Γ. Βρούτσης κατά τη συζήτηση του παράλληλου προγράμματος. "Διολισθαίνετε σε λογικές Χρυσής Αυγής", απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός

Βαριές εκφράσεις με επίκεντρο την πρόβλεψη του παράλληλου προγράμματος για την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων αντάλλαξε η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Βρούτση να κατηγορεί το υπουργείο υγείας ότι στέλνει αρνητικό σήμα στο εξωτερικό και τον υπουργό υγείας να του καταλογίζει ότι διολισθαίνει σε χρυσαυγίτικες αντιλήψεις.

«Την ώρα που δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ εσείς με το νομοσχέδιό σας δίνετε ένα σήμα ότι η Ελλάδα μπορεί να περιθάλπει αδαπάνως» είπε ο κ. Βρούτσης και υποστήριξε ότι πρέπει να τεθεί όριο στην κάλυψη των μεταναστών. «Αγκαλιάζουμε όλον τον κόσμο αλλά όλα πρέπει να έχουν ένα όριο… πιθανόν να θίγετε τους Έλληνες» τόνισε εκφράζοντας τη διαφωνία του με την ρύθμιση για την καθολική κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών που προωθεί το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον κ. Βρούτση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπερασπιζόμενος την καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους. «Διολισθαίνετε στην επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε απευθυνόμενος στη ΝΔ: «προσέξτε καλά, σ’ αυτήν την κοινωνία την ευρωπαϊκή δεν μπορεί να υψώνονται τέτοια τείχη σε ανθρώπους που δεν έρχονται εδώ για να κάνουν βόλτα». Χαρακτήρισε, μάλιστα, κομβικό σημείο την καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων ανθρώπων και επισήμανε ότι την Ελλάδα την έχουν εγκαλέσει οι ανθρωπιστικές οργανώσεις για περιπτώσεις άρνησης παροχής υγειονομικής περίθαλψης σε αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια πάντως ο κ. Βρούτσης έριξε τους τόνους καλώντας την κυβέρνηση να βρει πόρους για όλους. «Η αλληλεγγύη της ΝΔ δεν παραχωρείται» είπε και καταλόγισε στον υπουργό ότι ταύτισε τη ΝΔ με την Χρυσή Αυγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network