"Μέτωπο" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με κατηγορίες κατά Τσίπρα

Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, στο ξενοδοχείο  NOVUS, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, στο ξενοδοχείο NOVUS, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πυρά από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup (Vid)

Για μικροψυχία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται και στο στόχαστρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που μιλάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

"Είναι κατανοητό το θλιβερό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα, που πόνταρε στην καταστροφή και στο λόμπι της δραχμής.

Οι μικρόψυχες και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν πείθουν πια ούτε τις συνιστώσες του. Η Ελλάδα τα κατάφερε και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του έκανε λόγο για μια μίζερη αντιπολίτευση.

"Ο κ. Τσίπρας στεναχωρήθηκε σήμερα με τη συμφωνία γιατί επενδύει στην καταστροφή της χώρας", ανέφερε σε μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup, δήλωσε ότι: "Υπάρχει νέα αφετηρία, είναι η ώρα της "αντεπίθεσης" για τη χώρα, εμείς εδώ θα διαμορφώσουμε τώρα με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη νέα αφετηρία".

Στη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης και των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος, στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι "η διαπραγμάτευση όλους αυτούς τους μήνες και ιδίως τις εβδομάδες που μεσολάβησαν από την ψήφιση των μέτρων, έδειξαν ότι διεξάγεται διαρκώς σκληρή και επικίνδυνη μάχη ανάμεσα στην ορθολογική και την ανορθολογική εκδοχή της Ευρώπης".

"Η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εθνική αντεπίθεση ανήκει στην ελληνική κοινωνία και το μεγαλύτερο κίνητρό της είναι αυτό που βιώνει ο πολίτης. Έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, των θυσιών και των βαρών του", είπε και τόνισε ότι "το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο, αλλά το 2013 είναι και ο χρόνος της "στροφής", ο χρόνος τους πρωτογενούς πλεονάσματος, ο χρόνος που θα μπούμε στον δρόμο της εξόδου από την κρίση".

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίιπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup έκανε λόγο για απούσα από τη διαπραγμάτευση κυβέρνηση.

"Η λύση δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα για αυτό και δεν είναι λύση", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

SHARE: