Μέτρα κατά του Λαγού ζητά ο Βέμπερ μετα το επεισόδιο με Ασημακοπούλου

Μέτρα κατά του Λαγού ζητά ο Βέμπερ μετα το επεισόδιο με Ασημακοπούλου
Απολογία του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού στην δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Επιστολή του Προέδρου της Ευρωομάδας του ΕΛΚ προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασσόλι για την περίπτωση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, που, όπως επισημαίνει, αποκάλεσε "πολιτικό κάθαρμα" τον Α. Σαμαρά

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασσόλι, ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ ζητά μέτρα κατά του Γιάννη Λαγού της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βέμπερ καταγγέλλει ανάρμοστη συμπεριφορά του Γιάννη Λαγού κατά της ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας- Μισέλ Ασημακοπούλου, στην οποία ο ευρωβουλευτής της ΧΑ είχε απευθυνθεί δημόσια με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες περί δήθεν εμπλοκής της σε μία υποτιθέμενη πολιτική συνωμοσία κατά του νεοναζιστικού μορφώματος.

Επισημαίνει επίσης ότι ο Λαγός στις 5 Οκτωβρίου τόλμησε να κατηγορήσει τον ομιλητή του ΕΛΚ για “εμπαιγμό της Δημοκρατίας” και αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά “πολιτικό κάθαρμα” για το ρόλο του στην παραπομπή της ΧΑ σε δίκη.

Ο κ. Βέμπερ τονίζει ότι η συμπεριφορά του Λαγού είναι ακόμη πιο ανάρμοστη υπό το φως της δικαστικής απόφασης της 7ης Οκτωβρίου για τη ΧΑ, η οποία εκρίθη ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Και ζητά την εφαρμογή του άρθρου 175 του Κανονισμού της Ευρωβουλής, το οποίο μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να αφαιρεί το δικαίωμα λόγου από ευρωβουλευτές, αλλά και να τους αποβάλει από την αίθουσα.

Αναλυτικά η επιστολή:

https://www.news247.gr/download/2224//341000/sassoli.pdf

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα