Μιχελάκης σε σεισμολόγους: Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου

Μιχελάκης σε σεισμολόγους: Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου

Έκκληση υπουργού Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη για αυτοσυγκράτηση σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλλονιά

Έκκληση "σε σεισμολόγους και σε σεισμοσιολογούντες" που διαδίδουν διάφορες φήμες για επερχόμενο μεγάλο σεισμό, απηύθυνε, από την Κεφαλλονιά όπου βρίσκεται, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

"Πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου" είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ενώ σε ερώτηση αν είχε υπάρξει προειδοποίηση- ενημέρωση από την ομάδα ΒΑΝ για τον σεισμό στην Κεφαλλονιά, απάντησε: "Εγώ δεν γνώριζα κάτι τέτοιο, ούτε είμαι αρμόδιος για να έχω τέτοια ενημέρωση".

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ήταν σημαντικό να κηρυχθεί η Κεφαλλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (όπως αποφασίστηκε το πρωί) για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αρωγής των πληγέντων.

Σε ό, τι αφορά τη χορήγηση του επιδόματος έκτακτης ανάγκης και γενικότερα τα μέτρα στεγαστικής αποκατάστασης, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: Για να είμαστε συγκεκριμένοι σε ό,τι λέμε, θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου των κτιρίων από τα κλιμάκια των μηχανικών, τα οποία ενισχύονται εντός της ημέρας και από άλλους συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΣΚ και του ΤΕΕ, που φτάνουν στο νησί.

Στο νησί έχουν μεταβεί γενικοί γραμματείς από όλα τα Υπουργεία, οι οποίοι θα συνεδριάσουν το μεσημέρι με επικεφαλής τον υπουργό, για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, μόνο ένα κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς, όπως είπε, ακόμη και τα παλιά κτίρια του νησιού άντεξαν.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου, δηλώνουν πως δεν είχαν ενημέρωση για προσεισμικά σήματα επιστημονικής ομάδας για τον σεισμό στην Κεφαλλονιά, ούτε συνεδρίασε η επιτροπή. Σύμφωνα με ελληνικές ιστοσελίδες, Έλληνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πριν από ενάμιση μήνα είχαν καταγράψει προσεισμικά σήματα για ισχυρό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές, Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μιχελάκης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλλονιά

Δεκάδες μετασεισμοί, από 3 έως 5,1 Ρίχτερ το πρωί στην Κεφαλλονιά

Ο Μύρτος μετά τον σεισμό. Ορατό το σχίσμα του Χάρακα

SHARE:

24Media Network