Το μήνυμα της Φώφης: Ειλικρινείς σχέσεις, καθαρές θέσεις και λειτουργικές λύσεις

Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI

Κρίσιμη συνεδρίαση του “Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου” του ΠΑΣΟΚ σήμερα, καθώς αναμένονται οι θέσεις των βουλευτών. “Δεν θα χρεωθώ μια τέτοια απόφαση” προειδοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και αναρωτιέται “ποια είναι η σκοπιμότητά της”. Μόνο με προσφυγή στη βάση δέχεται αλλαγή Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του “Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου” του ΠΑΣΟΚ που συνέρχεται σήμερα υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, προκειμένου να εισηγηθεί για το Συνέδριο του κόμματος στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, που θα συνέλθει την Παρασκευή, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Οι διαδικασίες-εξπρές του Συνεδρίου έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πολλά κέντρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τη “μάχη” ουσιαστικά να μεταφέρεται μελλοντικά στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ και την εσωστρέφεια να απειλεί τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η Φώφη Γεννηματά ζητά από τα στελέχη που αντιδρούν “ειλικρινείς σχέσεις, καθαρές θέσεις και λειτουργικές λύσεις”, επιμένοντας πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο η συμμετοχή του στο ΚΙΝΑΛ, καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται και τα υπέρογκα χρέη του προς τους δανειστές, που διαφορετικά απειλούν να το πνίξουν. Η επικεφαλής του κόμματος ρίχνει, ουσιαστικά, το γάντι σε στελέχη που διαφωνούν, ζητώντας “όποιος επιθυμεί και επιδιώκει την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ να το πει ευθέως”. Φέρεται δε ενόψει των συνεδριάσεων του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου το μεσημέρι της Τετάρτης και της ΚΟΕΣ την Παρασκευή, “διαλλακτική, συνθετική, αλλά και αποφασισμένη” για την πραγματοποίηση του Εκτάκτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έως τις αρχές του Δεκεμβρίου, κατά προτίμηση εντός του Νοεμβρίου, απορρίπτοντας κάθε έννοια διαρχίας.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπ’ αριθμόν ένα “δελφίνος” του κόμματος, απορρίπτει επίσης τη διαρχία, εκτιμά όμως ο τρόπος που προτείνεται για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου “προσβάλλει τη βάση του ΠΑΣΟΚ”, αλλά και “ενδεχομένως υποκρύπτει σκοπιμότητες” που θα διαφανούν τις επόμενες ημέρες, υπονοώντας επιλογή εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος από την ηγεσία. “Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν τα άλλα στελέχη, εγώ όμως δεν πρόκειται να χρεωθώ μια τέτοια απόφαση” σημειώνει με νόημα.

Ταυτόχρονα, ως “κίνηση καλής θέλησης” και ως “ύστατη υποχώρηση”, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7, ο Παύλος Γερουλάνος φέρεται διατεθειμένος να δεχθεί την τροποποίηση του Καταστατικού που προτείνει η Φώφη Γεννηματά ώστε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αρκεί αυτή η απόφαση να ληφθεί με προσφυγή στη βάση του κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, πάντως, αν -και ποιοί- βουλευτές διαφωνήσουν με την εισήγηση της Φώφης Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση του “Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου” του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό, καθώς στο παρασκήνιο, τουλάχιστον τρεις δηλώνουν πως δεν συμφωνούν.

Υπενθυμίζεται ότι το “Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο” του ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι βουλευτές του κόμματος, οι ευρωβουλευτές και η Γραμματεία της ΚΟΕΣ.

Αναβάλλεται εκ νέου η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» , αναβάλλεται εκ νέου η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, μετά την απόφαση να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθεί αρχές του νέου έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φώφη Γεννηματά: Στις τουρκικές προκλήσεις απαιτείται εγρήγορση, αποφασιστικότητα, εθνική ομοψυχία

Γιατί η Φώφη βάζει το δίλημμα "Ή έχω τη στήριξη της βάσης ή φεύγω"

Γεννηματά: Η Ευρώπη και η Ελλάδα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν

Ανδρουλάκης σε Φώφη: Δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, είναι περιφρονητικό για τη βάση

SHARE: