Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν από τη ΔΕΘ: “Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα”

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν από τη ΔΕΘ: “Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα”
Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Με αυστηρή γλώσσα απάντησε στις απειλές της Τουρκίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, κάνοντας ευθεία αναφορά στον Ερντογάν.

Με απολογισμό της διακυβέρνησής του μέχρι σήμερα, ξεκίνησε την ομιλία του στην 86η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα.

“Τη διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει πάντα και το δόρυ της εθνικής αποτροπής”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι από το ίδιο βήμα είχε εξαγγείλει την αγορά Rafale, τα πρώτα εκ των οποίων πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς, ενώ ναυπηγούνται ήδη οι πρώτες φρεγάτες Belharra.

“Η άμυνα θέλει σύνορα απαραβίαστα και την επικράτεια ασφαλή”, δήλωσε επίσης, συνδέοντας με την άμυνα και το μεταναστευτικό και αναφερόμενος στο φράχτη στον Έβρο.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στο προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας με ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Ας σταματήσουν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση. Ούτε μας φοβίζουν ούτε μας πτοούν. Άλλωστε στις απειλές απαντά μία ελληνική λέξη που συμπυκνώνει τη δύναμη του έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν, δήλωσε και πρόσθεσε: “Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα”.

Αμέσως οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα