Μήνυμα Αναστασιάδη σε Ερντογάν μέσω Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ, Νίκος Αναστασιάδης
Άνγκελα Μέρκελ, Νίκος Αναστασιάδης AP

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την Μέρκελ, της ζήτησε να διαβιβάσει μήνυμα στον Ερντογάν για άμεσο τερματισμό παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε το πρωί της Πέμπτης τηλεφωνική επικοινωνία, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται για να παραστεί στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ, ενόψει της μετάβασης της στην Τουρκία.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση, επιτέλους, της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το philenews.gr, ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της η κα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο τόσο το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ παράλληλα θα υπογραμμίσει τις θέσεις της ΕΕ.

Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις αμέσως επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της συνάντησης της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος, Άνγκελα Μέρκελ, Νίκος Αναστασιάδης, ΑΟΖ

24Media Network