Μηταράκης: Υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, μικρότερα πλεονάσματα

Μηταράκης: Υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, μικρότερα πλεονάσματα
Ο Νότης Μηταράκης Eurokinissi

Για τους άμεσους στόχους μίας πιθανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του κόμματος Νότης Μηταράκης.

“Η τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου ήρθε πριν λίγες εβδομάδες από τη ΝΔ και ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε αυτή τη συζήτηση” δήλωσε στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 ο Νότης Μηταράκης μετά το κάλεσμα Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ψηφίσει το μέτρο που έρχεται μεθαύριο στη Βουλή.

Ο βουλευτής ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι επιστρέφει πίσω στον κόσμο ελάχιστα από αυτά που του πήρε με την πολιτική του από το 2015. Τόνισε επίσης την ανάγκη για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 1,3%, μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα που θα φτάνουν στο 2%, ευέλικτο κράτος και είπε ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στη μεσαία τάξη από το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ που -όπως σημείωσε- αναδιανέμει τη μιζέρια.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο και πρόσθεσε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η αποτελεσματικότητα του κράτους και όχι το μέγεθός του και δήλωσε ότι πρέπει να αυξηθεί η παραγωγική βάση της χώρας αλλά και οι επενδύσεις. Για τις 120 δόσεις, μίλησε για απαραίτητο μέτρο αλλά είπε ότι άργησε να γίνει και ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πιο απλές, με λιγότερη γραφειοκρατία και με χαμηλότερο επιτόκιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα