Μητσοτάκης: ”Δεν στοχοποιούμε τον κλάδο της εστίασης – Ακούμε τους ειδικούς”

Μητσοτάκης: ”Δεν στοχοποιούμε τον κλάδο της εστίασης – Ακούμε τους ειδικούς”

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μέσω τηλεδιάσκεψης, κυβερνητικοί βουλευτές έθεσαν στον πρωθυπουργό τις συνέπειες των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδική αναφορά στους κλάδους της εστίασης, του πολιτισμού και της διασκέδασης που πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβαση του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και κατά την οποία πολλοί βουλευτές έθεσαν ζήτημα για τις συνέπειες του lockdown.

“Άκουσα με ενδιαφέρον και προβληματισμό τις επισημάνσεις πολλών συναδέλφων ειδικά για τον κλάδο της εστίασης. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν παίρνουμε μέτρα δημόσιας πολιτικής δεν στοχοποιούμε ποτέ κανέναν κλάδο. Ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση, στην διασκέδαση, στον πολιτισμό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μας συμβούλευσαν οι ειδικοί να κάνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι: “Ειδικά η εστίαση έχει την ιδιαιτερότητα ότι όσο τρως και όσο πίνεις τον καφέ σου δεν μπορείς να φοράς τη μάσκα. Άρα, αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.”

Τόνισε όμως πως “Γνωρίζουν και οι επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και εργαζόμενοι ότι όπως σταθήκαμε κοντά τους τις δύσκολες εποχές της άνοιξης, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα με χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά από τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να στηρίξουμε και τους επιχειρηματίες, να στηρίξουμε και φυσικά τους εργαζόμενους οι οποίοι θα μπουν σε αναστολή”.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι εφόσον όλα πάνε καλά για έναν μήνα θα μπορέσει η χώρα σιγά-σιγά να επανέλθει σε κάποια κανονικότητα τον Δεκέμβριο, ώστε οι γιορτές των Χριστουγέννων να μην είναι γιορτές πολύ μειωμένης οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

“Και, βέβαια, πολλές από τις επενδύσεις που έχουν κάνει οι επιχειρηματίες της εστίασης, είναι επενδύσεις οι οποίες ήρθαν για να μείνουν. Διότι και να ξανανοίξει -όταν ξανανοίξει η εστίαση- πάλι θα χρειαστούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας ή μπορεί να χρειαστούν οι θερμάστρες οι οποίες μπορεί να έχουν προμηθευτεί για να μπορούν να είναι σε εξωτερικό χώρο τους μήνες, τουλάχιστον, που ο καιρός θα το επιτρέπει” πρόσθεσε.

“Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως, το μέτρο σύγκρισης και επιτυχίας της πολιτικής μας, δεν μπορεί να είναι τα έργα και οι ημέρες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν αναμετριόμαστε με την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κυβερνητικά πεδία. Αναμετριόμαστε με τις προσδοκίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν” τόνισε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

“Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει και τα οποία τα πήραμε πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες -με μικρότερο, δηλαδή, αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες- θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Θα έχουμε μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την οποία θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη. Και πιστεύω ότι, εφόσον, τα μέτρα εφαρμοστούν θα έχουν αποτέλεσμα”, επεσήμανε οπρωθυπουργός.

“Υπάρχουν περιοχές στις οποίες πήραμε μέτρα πιο νωρίς. Παραδείγματος χάριν η περιοχή της Κοζάνης που ήταν η πρώτη η οποία μπήκε σε ζώνη αυστηρής επιδημιολογικής επιτήρησης με πολύ αυστηρά μέτρα, βλέπουμε τα κρούσματα εκεί να μειώνονται. Το ίδιο έχει γίνει και στην Καστοριά. Άρα, ξέρουμε ότι τα μέτρα δουλεύουν, θα δουλέψουν και τώρα και ελπίζω ότι μετά από έναν μήνα θα μπορούμε να επανέλθουμε σε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο -τονίζω το πιο κανονικό Δεκέμβριο- όχι κανονικό, πιο κανονικό Δεκέμβριο. Αλλά είναι βέβαιον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει ακόμα”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Επειδή η κοινωνία μας εμπιστεύεται, εμπιστεύεται την κυβέρνησή μας, υπάρχει μια ρεαλιστική ελπίδα η οποία είναι εύλογη και την οποία πρέπει να καλλιεργούμε, ότι παρά τις δυσκολίες σχετικά σύντομα θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια και μετά μας περιμένουν καλύτερες ημέρες”, σημείωσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Στη διάρκεια της συζήτησης, την οποία συντόνισε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, έλαβαν τον λόγο 30 βουλευτές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα