Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα- Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές

Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα- Θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης © Dimitris Papamitsos

Με τον Πρόεδρο της Forbes Media, Steve Forbes συνομίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αρχαία Σοφία, Σύγχρονη Πυξίδα».

Με το βλέμμα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και για να αποφύγει αναταραχή στο γαλάζιο στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και στέλνει μηνύματα πολιτικής σταθερότητας, αλλά ταυτόχρονα θέτει ήδη την ατζέντα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Έτσι το μεσημέρι, στο τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τους γαλάζιους βουλευτές ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τους συνέστησε να κάνουν ανάλογα τον πολιτικό σχεδιασμό τους. Και κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Forbes Media, Steve Forbes στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αρχαία Σοφία, Σύγχρονη Πυξίδα» το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης αφενός έστειλε μήνυμα προς επενδυτές στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα, αφετέρου εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις επόμενες εκλογές.

Ειδικότερα στο ερώτημα ποια είναι τα βασικά διδάγματα από την κρίση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρώτα από όλα “η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει την οικονομία” και πρόσθεσε ότι το δεύτερο μάθημα συνοψίζεται στη φράση «μην εμπιστεύεσαι ποτέ τους λαϊκιστές όταν παρουσιάζουν ένα μανιφέστο που όλοι γνωρίζουμε ότι παραείναι καλό για να είναι αληθινό».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: “Αυτό ουσιαστικά συνέβη στην Ελλάδα και έτσι χάσαμε τρία με τέσσερα χρόνια ανάπτυξης το 2015 όταν εξελέγη μια λαϊκιστική κυβέρνηση που παραπλάνησε απολύτως τον λαό και κατέληξε να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε υποσχεθεί. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι αντλήσαμε διδάγματα από αυτό που συνέβη. Όπως είπατε, είμαστε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, με απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.”

Επομένως, εκτίμησε ο κ.Μητσοτάκης, “υπάρχει σημαντική πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα” και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές.”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα θετικές για τη ΝΔ δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας ότι: “Οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες, βλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία. Και όταν μιλάω για ευημερία, εννοώ ευημερία για όλους.”

Ο κ. Forbes σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός προέρχεται από τον χώρο των επιχειρήσεων και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Έμαθα πολλά στις επιχειρήσεις. Έχω πολύ μεγαλύτερη επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων της οικονομίας, όχι μόνο στο επίπεδο των θεωρητικών γνώσεων που αποκτά κανείς στο πανεπιστήμιο. Επίσης, στις επιχειρήσεις, εξ ορισμού λύνεις προβλήματα. Πρέπει να λαμβάνεις αποφάσεις γρήγορα ακόμη κι αν δεν έχεις στη διάθεσή σου το σύνολο των δεδομένων. Πολλές από αυτές τις δεξιότητες είναι, πιστεύω, πολύ χρήσιμες όταν μεταφέρονται στην πολιτική. Πιστεύω ότι οι καλοί πολιτικοί πρέπει να είναι και οραματιστές ηγέτες αλλά και πολύ ικανοί να διαχειριστούν τις καθημερινές υποθέσεις.”

Τόνισε επίσης ότι: “Δίνω λοιπόν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές καθαυτές τις ικανότητες διοίκησης, πολλές από τις οποίες απέκτησα κατά τη θητεία μου στον ιδιωτικό τομέα.”

Και στο ερώτημα εάν θα έβλεπε ποτέ τον εαυτό του να επιστρέφει στον κόσμο των επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Έχω πολλή δουλειά να κάνω. Ειλικρινά, δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω μετά την πολιτική και ασφαλώς, κάποια στιγμή, όλες οι πολιτικές καριέρες ολοκληρώνονται. Υπάρχει όμως πολλή δουλειά να κάνουμε για την υλοποίηση του οράματός μας. Θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν θέλουμε απλώς να κάνουμε αποσπασματικές αλλαγές. Θέλουμε πραγματικά να αναμορφώσουμε τη χώρα και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σε αυτό το μέτωπο. Ρωτήστε με ξανά για αυτό σε λίγα χρόνια. Αλλά προς το παρόν όλη μου η ενέργεια είναι επικεντρωμένη στην υλοποίηση της φιλόδοξης ατζέντας μας.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα