Άνοιγμα Μητσοτάκη στο ΚΙΝΑΛ: Περιμένω υπεύθυνες προτάσεις

Άνοιγμα Μητσοτάκη στο ΚΙΝΑΛ: Περιμένω υπεύθυνες προτάσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα στον επόμενο ένοικο της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδρίασε με το 60% των μελών δια ζώσης και το υπόλοιπο 40% μέσω τηλεδιάσκεψης, για να εκλέξει ως νέο γραμματέα της τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, εν όψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής. “ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, δεν ξέρω πως θα λέγονται τώρα”, σχολίασε.

Με αφορμή την εκλογή συνέδρων από τα μέλη της ΝΔ, αν και το συνέδριο υπενθυμίζεται ότι αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Θέλουμε τον παλμό των ανθρώπων της ΝΔ για να δίνει το ρυθμό της πολιτική μας. Επιλέγουμε τις ανοιχτές διαδικασίες που ταιριάζουν στα ανοιχτά μυαλά” και σχολίασε: “Βλέπω ότι στον ίδιο δρόμο κινείται το ΚΙΝΑΛ. Είναι υγεία για τη δημοκρατία η δημοκρατία στα κόμματα.”

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αναζητά πάντα προτάσεις από την αντιπολίτευση και πρόσθεσε: “Ελπίζω να τις ακούσω από το τρίτο κόμμα της βουλής γιατί το δεύτερο αποδείχτηκε ουραγός.”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα: “Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από΄το ΚΙΝΑΛ. Δεν περιμένω τίποτα από την Κουμουνδούρου”, τονίζοντας ότι δεν προσδοκά ότι η εσωκομματική δημοκρατία θα χτυπήσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε ότι είναι παράδοξο μία παράταξη που αυτοαποκαλείται λαϊκή να αρνείται να εκλέξει αρχηγό από το λαό και μια δύναμη που αυτοαποκαλείται προοδευτική να παραμένει αραχνιασμένη. Ενώ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι “όμηρος συσχετισμών που συμφωνούνται σε σκοτεινά υπόγεια”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι: “Η δημόσια καταστροφολογία που εκτοξεύει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται από την εσωτερική του ακινησία, την αμηχανία του στην πανδημία και τη δειλία του” και έκανε λόγο για: “Ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρός του δεν θέλει να αξιολογηθεί από τους πολίτες”.

Έκανε επίσης λόγο για “τα πιο χυδαία fake news που προσβάλλουν τους υγειονομικούς που δίνουν έναν σκληρό αγώνα”, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στα περί “VIP ΜΕΘ”.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η επιλογή του τρόπου λειτουργίας του κόμματος είναι μέρος της κοσμοθεωρίας του κόμματος και είναι καθρέφτης που δείχνει ποιος είναι προοδευτικός, υποστηρίζοντας συνεπώς ότι προοδευτική είναι η ΝΔ.

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης αυτά τα δυόμισι χρόνια και ουσιαστικά κήρυξε άτυπα την έναρξη μίας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου λέγοντας: “Μένει λίγος καιρός μέχρι τις εκλογές. 18 μήνες”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα