Μητσοτάκης για Μπεκατώρου: “Είμαι δίπλα της. Ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης”

Μητσοτάκης για Μπεκατώρου: “Είμαι δίπλα της. Ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε τη σεξουαλική βία και εξέφρασε τη στήριξή του στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή του στο Facebook.

Μήνυμα συμπαράστασης στη Σοφία Μπεκατώρου, τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε τη σεξουαλική βία και εξέφρασε τη στήριξή του προς την Ολυμπιονίκη, ενώ δήλωσε πως μίλησε προσωπικά μαζί της και προέτρεψε τα θύματα να μιλούν και να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

“Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας.

Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα.

Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία. Που εκείνη δεν την «θυμήθηκε» τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.

Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα