Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Άλλα ερωτάται, άλλα απαντά – Δεν μας ενδιαφέρει αν είχε αστακοκάραβα ή βιτζότρατες

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Να “μην κουνάει το δάχτυλο” στην κυβέρνηση κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως είπε, δεν έχει συμμορφωθεί με τον νόμο του 2016 του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Συνεχίζεται η κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δεύτερου στις ΗΠΑ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση, επικαλούμενος τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, ο οποίος απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς πρώτου βαθμού να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό. 

“Ομιλώ και ως παθών” είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: “Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε έναν νόμο στον οποίο δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς α΄’ βαθμού να έχουν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, ούτε καν ευρωπαϊκή εταιρεία”.

Στη συνέχεια, είπε ότι ο νόμος αυτός “δεν είχε πολύ λογική, έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τότε εμένα και τη σύζυγό μου – προσαρμοστήκαμε αμέσως στις απαιτήσεις του νόμου. Και τώρα αυτός ο νόμος συνεχίζει και ισχύει και αφορά και στον κ. Κασσελάκη“.

Για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει προσαρμοστεί, άρα μη μας κουνάει και το δάχτυλο. Κανείς δεν τον ρώτησε πώς έβγαλε τα λεφτά του στην Αμερική, αν είχε αστακοκάραβα ή βιτζότρατες – δεν είναι αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει. Ούτε έθεσε κανείς ζήτημα φοροδιαφυγής. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντά. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα αυτό, πέραν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Να μας κουνάει το δάκτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για κράτος δικαίου όταν έχουν βγει ο κ. Κοντονής και ο κ. Τσιπρας..”

Ας είμαστε σοβαροί. Αδιανόητο να λέγονται αυτά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σαχλαμάρα”, απάντησε στο ερώτημα αν όντως είχε προσεγγίσει τον κ. Κασσελάκη για να τον υπουργοποιήσει.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα