Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Προτεραιότητα σήμερα η δημόσια υγεία

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Προτεραιότητα σήμερα η δημόσια υγεία
Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Eurokinissi

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι το αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από υπευθυνότητα. ΟΝΝΕΔ: Εφέτος το Πολυτεχνείο είναι η δημόσια υγεία

Προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα αποτελεί η δημόσια υγεία δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτοντας στεφάνι στο Πολυτεχνείο και απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς έτσι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλουν αυταρχική, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απαγόρευση της πορείας, με στόχο την ακύρωση διαδηλώσεων με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

“Το αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από υπευθυνότητα” προσέθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χθες μετά την απαγόρευση της πορείας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, προσέφερε επικοινωνιακά λουλούδια στην αντιπολίτευση. Ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση απειλούσε ότι η ΕΛΑΣ θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο συλλήψεων βουλευτών της αριστεράς που θα πραγματοποιήσουν πορεία, παρότι τα μέλη του Κοινοβουλίου εξαιρούνται των περιοριστικών μέτρων.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του πάντως έχει σηκώσει το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός.

Όπως και την Πρωτομαγιά, οι συνδικαλιστές και φορείς του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν πορεία και δεν θα αρκεστούν σε συμβολικές εκδηλώσεις μόνο με παρουσία των βουλευτών, αλλά με αποστάσεις, μάσκες και όλα τα υγειονομικά μέτρα, παίζοντας με τα όρια των απαγορεύσεων και “ταράζοντας στη νομιμότητα” την ΕΛΑΣ.

Αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜερΑ25, παρότι δεν θα πραγματοποιήσουν μαζικότερη πορεία, αλλά θα τιμήσουν το Πολυτεχνείο δια αντιπροσωπειών, πετούν το γάντι στην κυβέρνηση.

Η ΕΛΑΣ ήδη έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από το κέντρο, ελέγχοντας αυστηρά τις μετακινήσεις πολιτών, με στόχο να αποτρέψει συμμετοχή σε διαδηλώσεις. Εκφράζονται δε φόβοι για επεισόδια και προβοκάτσιες, καθώς και η ανησυχία ότι θύλακες της ακροδεξιάς στην ΕΛΑΣ αναζητούν ρεβάνς στο δρόμο για την καταδίκη της ΧΑ από το δικαστήριο.

Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Eurokinissi

 

ΟΝΝΕΔ: Εφέτος το Πολυτεχνείο είναι η δημόσια υγεία

Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο εξέδωσε και η ΟΝΝΕΔ προτάσσοντας το υγειονομικό:

“Πριν από σαράντα επτά χρόνια, οι νέοι ύψωσαν ανάστημα ενάντια στο καθεστώς της Χούντας. Τον αγώνα τους αυτό όλοι εμείς θυμόμαστε και τιμούμε στις 17 Νοεμβρίου ως σύμβολο Δημοκρατίας. 

Οι συνθήκες αυτή τη χρονιά μας καλούν να δώσουμε το δικό μας αγώνα. Να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους και την κοινωνία απέναντι σε μια πανδημία που σκοτώνει καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, όπως και οι περασμένες εθνικές εορτές που πέρασαν χωρίς τυμπανοκρουσίες και παρελάσεις δεν είναι πεδίο πολιτικής μάχης.

Δεν υπάρχει χώρος για καμία μάχη που δεν συμβάλλει θετικά σε εκείνη την μάχη που δίνουν οι επιστήμονες, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι συμπολίτες μας με εχθρό τον κορωνοϊό.  Βλέποντας ανθρώπους να χάνονται καθημερινά δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος με λογική και ενσυναίσθηση που να μένει αδιάφορος μπροστά στον πόνο των συγγενών των θυμάτων και την αυτοθυσία και αυταπάρνηση του υγειονομικού προσωπικού.

Θυμόμαστε όλοι τη γενιά του Πολυτεχνείου και τιμούμε τους πρωταγωνιστές του για εκείνη τους την πράξη. Αυτοί που φαίνεται να τους ξεχνούν συστηματικά είναι όσοι καπηλεύονται ακόμα και σήμερα μια ημέρα μνήμης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη και όσοι την χρησιμοποιούν για να εκτονώσουν την «ταξική οργή» τους πάνω στις περιουσίες των πολιτών. 

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι ενωμένοι μπορούμε να παλέψουμε και να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Το Πολυτεχνείο του 21ου αιώνα είναι η ατομική και συλλογική πρόοδος, η εργατικότητα και η έμπρακτη αλληλεγγύη. Ειδικά φέτος, το Πολυτεχνείο είναι η δημόσια υγεία. Και εμείς σε αυτό το Πολυτεχνείο ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή.”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα