Μητσοτάκης για Πύλο: Το μεταναστευτικό απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική

Μητσοτάκης για Πύλο: Το μεταναστευτικό απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική
, , , , , 9 2023. ( / /EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια τόσων αθώων ζωών στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, το οποίο επισήμανε ότι σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα 

Τη θλίψη του για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 78 μετανάστες όταν ανετράπη το πλοίο που τους μετέφερε από τη Λιβύη προς την Ιταλία με τον τραγικό απολογισμό να συνεχίζεται, εξέφρασε με δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το ναύαγιο σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα (υπερασπιζόμενος έτσι εμμέσως τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος) και εκτίμησε ότι “το νέο αυτό περιστατικό αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης λόγω της τραγωδίας ακύρωσε την αποψινή του ομιλία στην Πάτρα, ενώ επικοινώνησε νωρίτερα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Ολόκληρη η δήλωση του κ.Μητσοτάκη:

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει.”

Μετά το τραγικό ναυάγιο, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον συντονιστή του Διαγραμματειακού ΝΔ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, και τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας, Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, Μαριαλένα Γυφτέα, Πιπίνα Κουμάντου και Πέγκυ Νίκα μεταβαίνει στην περιοχή.

Επιπροσθέτως στην Πύλο μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και η υποψήφια βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Σοφία Βούλτεψη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα