Μητσοτάκης: H Eλλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε hot spot

Μητσοτάκης: H Eλλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε hot spot
Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the General Secretary of Communist Party of Greece Dimitris Koutsoumpas, in Athens, on January 22, 2016 / , , , , 22 2016 Nikos Libertas / SOOC

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι ανοικτές και οι κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ελαιώνα

Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, καθώς ο χώρος ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στους χώρους, είδε από κοντά τις δραστηριότητές και για αρκετή ώρα παρέμεινε στο χώρο όπου απασχολούνται βρέφη και παιδιά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου για τη δουλειά που κάνουν, σε αντίξοες, όπως είπε, συνθήκες.

«Δυστυχώς η χώρα μας αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μια πρωτοφανή κρίση, κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε hot spot», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την ενίσχυση και των ανοικτών και των κλειστών δομών, έτσι ώστε «να μπορέσουμε να απορροφήσουμε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον πολύ μεγάλους αριθμούς παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέθεσε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και πως το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα.

«Μονομερείς ενέργειες πρέπει να αποφευχθούν από όλες τις πλευρές -και από την Ευρώπη και από τη χώρα μας-, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί μόνο στα πλαίσια ενός σωστού ευρωπαϊκού διαλόγου με μια δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», συμπλήρωσε.

Παράλληλα σημείωσε πως το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την ένταση του προβλήματος, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την έλλειψη ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπισή του σήμερα.

«Κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα επιδεινώνεται», επισήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα