Μητσοτάκης: Η Μενδώνη επέλεξε τον Λιγνάδη – Είναι καλή υπουργός

Μητσοτάκης: Η Μενδώνη επέλεξε τον Λιγνάδη – Είναι καλή υπουργός
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη Μενδώνη, παραδέχθηκε επικοινωνιακή αστοχία και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για “αριστερόχρωμο τραμπισμό” καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να απαντήσει εάν υιοθετεί το #ΝΔ_παιδεραστές

Τη στήριξη του στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αν και για πρώτη φορά την “κάρφωσε” ότι εκείνη επέλεξε το Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, εξέφρασε κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνοντας θεσμικές πρωτοβουλίες για την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα βιασμού και την πρόληψη εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης στο μέλλον.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ για “αριστερόχρωμο τραμπισμό” καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν υιοθετεί το #ΝΔ_παιδεραστές και να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη. Έκανε δε λόγο για εκτροχιασμό και υποβιβασμό της δημόσιας συζήτησης, για χυδαία πολιτική εκμετάλλευση του meToo, που φιμώνει τα θύματα και για κύμα λαϊκισμου με μόνο στοχο να σπιλωθούν πρόσωπα και κόμματα, “λες και οι βιαστές να χωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς” όπως είπε.

Εξέφρασε την ανησυχία ότι η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους και δήλωσε ότι οι “ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν από τον υπόνομο και να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτό το έργο” και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ρώτησε: “Ποιος κρύβεται τελικά πίσω από το χασταγκ ΝΔ_παιδεραστές”.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε άλλωστε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επένδυσε στην υπόθεση Λιγνάδη με λαϊκισμό, τον οποίο γνωρίζει καλά, θέλοντας μετά από 10 χρόνια να αντικαταστήσει τους “γερμανοτσολιάδες” του 2011 με τους “παιδεραστές” του 2021.

Μητσοτάκης: Ζήτημα αν είχα δει μία ή δύο φορές ο Λιγνάδη ως ηθοποιό- Τοποθετήθηκε απο τη Μενδώνη

Διάψευσε ότι ο κ.Λιγνάδης είναι φίλος του και δήλωσε: “Ζήτημα αν τον είχα δει μία ή δύο φορές ως ηθοποιό, δεν τον ήξερα προσωπικά”, προσθέτοντας ότι τοποθετήθηκε απο την υπουργό Πολιτισμού.

Σημείωσε όμως πως όταν τοποθετήθηκε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ουδείς ανέφερε τίποτε εναντίον του και όλοι αναγνώριζαν την καλλιτεχνική του αξία.

“Και αν κάποιος από όσους μιλούν πολύ σήμερα γνώριζε κάτι τότε, όφειλε να το είχε πει εξαρχής. Διότι διαφορετικά αυτό σημαίνει ότι ήξεραν και συγκάλυπταν” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμη πως όταν υπήρξαν οι πρώτες φήμες γύρω από το πρόσωπο του κ. Λιγνάδη, ασφαλώς και το υπουργείο δεν μπορούσε να γίνει δικαστής. “Του ζητήθηκαν εξηγήσεις, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή” συνέχισε και τόνισε ότι ταυτόχρονα με την πρώτη καταγγελία, η οποία ήταν ανώνυμη και δεν κατονόμαζε τον κ.Λιγνάδη αλλά τον φωτογράφιζε, οδηγήθηκε σε παραίτηση και η παραίτηση του έγινε αποδεκτή.

“Μιλήσατε για συγκάλυψη. Ποια συγκάλυψη; Απομακρύνθηκε μέσα σε πέντε ώρες, όχι ημέρες, από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας” , πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε πάντως ότι επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα ο κ.Λιγνάδης ήταν διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού, ενώ ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον καλούσαν στις Βρυξέλλες σε ειδική ημερίδα για να μιλήσει για τη βιωματική εκπαίδευση του θεάτρου.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι για την επιλογή της κ. Μενδώνη πολιτική ευθύνη βαρύνει τον ίδιο. Εξέφρασε την άποψη ότι είναι αποτελεσματική υπουργός, τονίζοντας ότι χάρη σε αυτήν προχωρούν πολύ μεγάλα έργα “τα οποία ενόχλησαν ενδεχομένως” όπως το Ελληνικό και το μετρό της Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον πάντως ότι η κ.Μενδώνη απουσίαζε σήμερα από τα υπουργικά έδρανα. Αντίθετα ο πρωθυπουργός επέλεξε να έχει δίπλα του την ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη, απαντώντας στις υπόνοιες και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για κύκλωμα διακίνησης προσφυγόπουλων.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εάν υιοθετεί τις υπόνοιες που άφησαν “τρολ του διαδικτύου” και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Σουλτάνα Ελευθεριάδου για το ζήτημα. Τόνισε δε ότι αφου τον ενημέρωσαν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτων για το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, επέλεξε να συγκεντρωθούν οι σχετικές αρμοδιότητες στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς διαπίστωσε ότι δεν είχε γίνει τίποτε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα