Μητσοτάκης: “Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα”

Μητσοτάκης: “Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα”
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο Shutterstock

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε σε ανάρτησή του στο Twitter δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία δείχνει πως ο βρετανικός λαός τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Τα αποτελέσματα.

Την έρευνα του οργανισμού δημοσκοπήσεων YouGov, στην οποία η βρετανική κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της επιστροφής των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, γράφοντας σχετικά:

“Η σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισχυρή. Ας την ενισχύσουμε περισσότερο. Ήρθε η στιγμή να γίνει το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μια κίνηση που υποστηρίζεται από τον βρετανικό λαό”.

Στην περιγραφή της δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η θέση των Γλυπτών είναι στην Ελλάδα, ενώ μόλις το 18% τάσσεται υπέρ της παραμονής τους στο μουσείο του Λονδίνου, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι μια συλλογή αρχαίων ελληνικών γλυπτών που αφαιρέθηκαν από την Ακρόπολη της Αθήνας την περίοδο 1801-12 (όταν η Ελλάδα ήταν υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) και εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο από το 1817. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει μόνιμη επιστροφή, αλλά το Βρετανικό Μουσείο αρνήθηκε. Πού πιστεύετε ότι ανήκουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;”.

Σημειώνεται πως το 22% απάντησε “δεν γνωρίζω”.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα