Μητσοτάκης και Ερντογάν μίλησαν στο τηλέφωνο – Ανοίγει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας

Μητσοτάκης και Ερντογάν μίλησαν στο τηλέφωνο – Ανοίγει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Στην ατζέντα των συνομιλίων η κρίση του κορονοϊού και οι τουριστικές ροές. Τι συμφώνησαν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Η επικοινωνία έρχεται σε μια περίοδο, που η ένταση έχει χτυπήσει “κόκκινο” και οι τουρκικές προκλήσεις, είναι καθημερινό φαινόμενο, με δηλώσεις και υπερπτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν, συνομίλησαν για τελευταία φορά στις  4 Δεκεμβρίου του 2019 όταν είχαν συναντηθεί στο Λονδίνο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ μια συνάντηση, που δεν είχε πάει πολύ καλά.

Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες”.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα τότε τονίσει στον κ. Ερντογάν ότι η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης είναι μια συμφωνία νομικά άκυρη που προσθέτει βαθμούς περιπλοκότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα