Μητσοτάκης κατά ψεκασμένων και ”υπόκοσμου του διαδικτύου”: Έχω προσωπική εμπειρία από εντατικές

Μητσοτάκης κατά ψεκασμένων και ”υπόκοσμου του διαδικτύου”: Έχω προσωπική εμπειρία από εντατικές
Ανακοινώσεις και συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκαν στα fake news γύρω από τον κορονοοϊό, με τον Μητσοτάκη να απαντά ειδικά στο θέμα των διασωληνώσεων και στο εάν γίνεται επιλογή ασθενών.

Μία βόλτα στα νοσοκομεία είναι η καλύτερη απάντηση στους “ψεκασμένους”, που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, διαμήνυσε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown, ενώ απάντησε ειδικά και για το θέμα των διασωληνώσεων, αναφερόμενος και σε προσωπική του εμπειρία, προφανώς από την οικογένεια του.

“Είδα να διακινείται στον υπόκοσμο του διαδικτύου μία θεωρία ότι υπάρχουν ασθενείς που δεν πεθαίνουν σε ΜΕΘ, αλλά σε θαλάμους. Έχω προσωπική εμπειρία,ξέρω ότι μερικές φορές οι ίδιες οι οικογένειες επιλέγουν, σε συνεννόηση με τους γιατρούς, να μη διασωληνώσουν τους αγαπημένους τους, για τους οποίους η διασωλήνωση θα ήταν απλά μία επώδυνη παράταση ενός νομοτελειακά προδιαγεγραμμένου τέλους”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Το λέω αυτό για να αποφύγω αυτά, τα οποία είμαι σίγουρος ότι κάποιοι ενδεχομένως θέλουν να πουν, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και τους γιατρούς που παίρνουν τις αποφάσεις και τους συγγενείς και όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία” πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι αυτό που συνέβη στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες όπου έφταναν περισσότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία από όσους μπορούσε το νοσοκομείο να χειριστεί, δεν θα γίνει στην Ελλάδα. “Και ο λόγος που δεν θα γίνει ότι είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα που παίρνουμε τώρα θα αποδώσουν” τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι οι πολίτες θα πειθαρχήσουν και στο δεύτερο lockdown και ευχαρίστησε τη μεγάλη πλειοψηφία, οι οποίοι με υπευθυνότητα υπάκουσαν στις οδηγίες των ειδικών την άνοιξη. “Δεν ήταν όλοι δυστυχώς. Αν ήταν όλοι, δεν θα ήμασταν στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα” πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι “ξέρουμε πολύ καλά από πού προήλθε η έκρηξη του δεύτερου κύματος και είναι κάτι θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη όλοι. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και κυρίως να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς. Το ξέρω πόσο κουρασμένη είναι η κοινωνία, όλος ο πλανήτης είναι κουρασμένος, είναι ένας πόλεμος, είναι η μεγάλη μάχη της γενιάς μας”.

Για αυτό και επανέλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να ακούν τους ειδικούς. “Τα σκληρά δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η εικόνα στις ΜΕΘ είναι σκληρή Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξωτικό, πιο σκληρό από το μονότονο ήχο των αναπνευστικών στις μονάδες εντατικής θεραπείας όταν οι ασθενείς δίνουν τη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτά συμβαίνουν σήμερα που μιλάμε και με μεγαλύτερη συχνότητα για αυτό αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα” είπε.

Στη συνέχεια επανέλαβε τον όρο ψεκασμένοι. “Υπάρχουν διαφόρων ειδών αμφισβητήσεις. Υπάρχουν ψεκασμένοι που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Μία βόλτα νομίζω στα νοσοκομεία είναι η καλύτερη απάντηση, Υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι προβληματίζονται εύλογα. Ρωτάνε: Δουλεύουν τα μέτρα; Πότε θα έρθει το τέλος; Πώς μπορώ να στηριχτώ στο κράτος για μία οικονομική ενίσχυση; Σε αυτούς πρωτίστως πρέπει να μιλήσουμε και αυτών τις ερωτήσεις πρέπει να απαντήσουμε” είπε.

Και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατήγγειλε fake news για τον κορονοϊό και τόνισε ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να απευθύνεται για ενημέρωση στους ειδικούς. “Δεν ενημερωνόμαστε από το κοινωνικό μας περίγυρο, δεν ενημερωνόμαστε δίκην αστεϊσμού,ενημερωνόμαστε από τους ανθρώπους που έχουν τα δεδομένα” τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης εκείνος πρώτος με τον κ.Τσιόδρα και τις οικογένειες τους θα κάνουν το εμβόλιο όταν είναι διαθέσιμο, για να αποδείξουν ότι είναι ασφαλές.

Απευθύνθηκε επίσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας: “Σε αυτή την συγκυρία δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα. Είναι ένα θέμα το οποίο απειλεί όχι απλά όλους τους Έλληνες, απασχολεί όλο τον κόσμο. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτήν την προσπάθεια. Και θέλω να τονίσω ότι παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα και σήμερα τα έχει καταφέρει καλύτερα από τις πιο πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά θα παρακαλούσα -το έχω πει πολλές φορές, την ξανακάνω αυτήν την έκκληση- η αμφισβήτηση να είναι αμφισβήτηση στις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, όχι στα επιστημονικά δεδομένα, όχι στα επιδημιολογικά δεδομένα. Προφανώς οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι πολιτικές αποφάσεις, δεν αφορούν τους ειδικούς μας, δεν αφορούν τους γιατρούς μας, εμείς αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη των αποφάσεών μας και λογοδοτούμε για αυτές.”


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version