Μητσοτάκης: Παριστάνετε τους Άη Βασίληδες σε πολίτες που ξέχασαν τα Χριστούγεννα

Μητσοτάκης: Παριστάνετε τους Άη Βασίληδες σε πολίτες που ξέχασαν τα Χριστούγεννα
O πρόεδρος της ΝΔ,Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει 10 και δίνει μόνο 1" αλλά τόνισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τη "μικρή βοήθεια" του μερίσματος. Χαρακτήρισε το κράτος "ακυβέρνητη πολιτεία" με αφορμή την τραγωδία στη Δυτική Αττική

Προϊόν αφαίμαξης των πολιτών χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κοινωνικό μέρισμα που διανέμει η κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ότι δίνει πίσω στους φτωχοποιημένους πολίτες ένα ελάχιστο τμήμα από αυτά που τους πήρε μέσω υπερφορολόγησης.

«Παριστάνετε τους Αι Βασίληδες σε μια χώρα όπου οι περισσότεροι πολίτες έχουν ξεχάσει τα Χριστούγεννα» είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της. Τόνισε μάλιστα, ότι το κοινωνικό μέρισμα και το υπερπλεόνασμα δεν προέρχονται από την ανάπτυξη, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά από “αφαίμαξη” των πολιτών. Ειδικότερα, σημείωσε ότι η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου οφείλεται σε πέντε λόγους: Πρώτον στην «ανελέητη φοροεπιδρομή» και «επιδρομή ασφαλιστικών εισφορών», δεύτερον στις αυξημένες κατασχέσεις, τρίτον στην «εσωτερική στάση πληρωμών», τέταρτον στην «τεράστια καθυστέρηση απονομής συντάξεων» και πέμπτον στην «αναστολή επενδυτικών δαπανών» του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Καταλόγισε, μάλιστα, «αποτυχία και τυχοδιωκτισμό» στην κυβέρνηση ως προς την οικονομική πολιτική της. Εξήγησε, όμως, ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο απόψε. «Οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια» είπε αιτιολογώντας τη στάση της ΝΔ και σημείωσε ότι η στήριξη στους ασθενέστερους πρέπει να γίνεται με μόνιμες πολιτικές. «Την ακραία φτώχεια την καταπολεμάς με δουλειές που έρχονται μόνο από επενδύσεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακυβέρνητη πολιτεία η χώρα στη Δυτική Αττική

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε, όμως, πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και κυρίως στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για τις καταστροφές στη Δυτική Αττική. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε μεν ότι έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες καταστροφικές επιλογές στην περιοχή όπως αυθαίρετη δόμηση και μπαζωμένα ρέματα αλλά απέδωσε τεράστιες ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για το τι δεν έκανε η Περιφέρεια Αττικής που διοικείτε από το Σεπτέμβριο του 2014» είπε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε γιατί σχέδια διαχείρισης πλημμυρών δεν ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος και γιατί δεν δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής αντιπλημμυρικά έργα. Άφησε, μάλιστα, υπονοούμενο για το ενδεχόμενο να προκύψουν και ποινικές ευθύνες για την περιφερειάρχη Αττικής μετά την προσφυγή της στη δικαιοσύνη. «20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και καμία παραίτηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιτέθηκε, όμως, και στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του ότι μετά την καταστροφή μετέβη στη Σουηδία και ότι επισκέφθηκε μόνο για 10 λεπτά τον τόπο της τραγωδίας. «Τι πρωθυπουργός είναι αυτός που είναι απών από κάθε φυσική καταστροφή;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε, όμως, αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και για την εισβολή της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στο υπουργείο Άμυνας καθώς και για τον βαρύτατο τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια.

Κατηγόρησε, επίσης, στην κυβέρνηση ότι εξαπολύει «υπόγειες επιθέσεις κατά θεσμικών παραγόντων» φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τα δημοσιεύματα κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Έκανε, μάλιστα, λόγο  για «έντυπα που εκτελούν εργολαβίες λάσπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα