Μητσοτάκης: Νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” για ζευγάρια 40-50 ετών

Διαβάζεται σε 5'
Μητσοτάκης: Νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” για ζευγάρια 40-50 ετών

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα θέσει το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” και για ζευγάρια 40-50 ετών. Ενώ πέταξε το γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο αφήγημα της σύγκλισης με την Ευρώπη επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου στα Χανιά, ενώ προανήγγειλε ότι θα θέσει ζήτημα στο ΝΑΤΟ για τη Βόρεια Μακεδονία και προκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές.

Η ακρίβεια κυριάρχησε κατά τα λοιπά στη συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να παραμένει κάθετα αρνητικός σε οποιαδήποτε συζήτηση μείωσης του ΦΠΑ. Εξέφρασε όμως την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” ύψους 2 δισ ευρώ, με διευρυμένη περίμετρο ωφελούμενων και για ζευγάρια 40-50 ετών.

“Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ‘Σπίτι μου’, κοντά στα 2 δισ ευρώ, μεγαλύτερου βεληνεκούς Πρέπει να κάνουμε διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Θα διευρύνουμε την περίμετρο των ωφελούμενων πχ ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί, αλλά είναι τα ζευγάρια αυτά που εν πολλοίς πλήρωσαν την οικονομική κρίση. Δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα, γιατί απαιτείται διαπραγμάτευση για αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης”, είπε ειδικότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν ένα σαφές μήνυμα επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης στη ΝΔ, ώστε όπως είπε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων προανήγγειλε ότι “ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ΑΣΕΠ πρέπει να μας απασχολήσει μετά τις ευρωεκλογές”. Σημειωτέον μάλιστα ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και ανασχηματισμού μετά τις ευρωεκλογές, λέγοντας: “Δεν είμαστε αλάθητοι. Διατηρώ το δικαίωμα για παρεμβάσεις σε πεδία πολιτικής με αλλαγές προσώπων”.

Επανέλαβε επίσης ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027, ενώ ξορκίζοντας σενάρια μελλοντικής συνεργασίας με μικρά δεξιά κόμματα ξεκαθάρισε εκ των προτέρων ότι: Κοινός τόπος με κόμματα στα δεξιά της ΝΔ δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με ανθρώπους που επενδύουν στον ψευτοπατριωτισμό και με ανθρώπους που εργαλειοποιούν με απροκάλυπτο τρόπο τη θρησκεία”.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πάντως ότι ο κύριος λόγος που συντηρεί την Ακροδεξιά στην ΕΕ εκλείπει στην πατρίδα μας, καθώς όπως υποστήριξε η χώρα μας έχει ελέγξει το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Επέμεινε στην ελληνοτουρκική προσέγγιση, επισημαίνοντας ότι έχει και πρακτικό αντίκρυσμα στη μετανάστευση, αλλά και τη μείωση των παραβιάσεων. “Ξέρω ότι πάντα υφέρπει ένας τουρκικός αναθεωρητισμός, ο οποίος από την Ελλάδα δεν είναι αποδεκτός”, σημείωσε πάντως.

“Βεβαίως και θα θέσω ζήτημα στη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ”

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τη Βόρεια Μακεδονία ότι η Ελλάδα θα θέσει ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 9-11 Ιουλίου, εάν η γειτονική χώρα συνεχίσει να αμφισβητεί το erga omnes στην πράξη.

Ο πρωθυπουργός έστειλε ειδικότερα εκ νέου μήνυμα στον Κρίστιαν Μίτσκοσκι του VMRO, που αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, ότι η Αθήνα αναμένει από εκείνον να αναγνωρίσει δημόσια, ρητά και κατηγορηματικά, ότι σέβεται την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία erga omnes, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αυτό να αμφισβητηθεί στην πράξη. Και επισήμανε ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα είναι η πρώτη ευκαιρία να βρεθεί στο ίδιο Φόρουμ με τον νέο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.

Βεβαίως και θα θέσω το ζήτημα στην Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Συμμαχίας και θα ενθάρρυνα, πράγματι, την ηγεσία των Σκοπίων να μην θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκτίμησε πάντως ότι “θα πρυτανεύσει η λογική, τελικά”. Υπογράμμισε δε ότι η μία και ενιαία σύνθετη ονομασία έναντι όλων “δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στην πράξη από κανέναν” και επανέλαβε: “Θα απαιτήσουμε απόλυτη συμμόρφωση στο ζήτημα αυτό.”

“Γιατί ο Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του;”

Με αφορμή το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του έθεσε επτά ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Εγώ θα του έθετα ένα μόνο ερώτημα. Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν εσχες του;”

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε να πρεσβεύει τη λογική των “καθαρών χεριών”, τόνισε πως το τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή δεν ενδιαφέρει πολίτες, αλλά τους ενδιαφέρει το πως ένας αρχηγός κόμματος έχει δημιουργήσει την περιουσία του.

“Παραμένω σε αυτό που έχει πει, ότι θα καταθέσει το πόθεν έσχες του μέχρι τις ευρωεκλογές”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. “Φαντάζομαι ότι μπορεί εύκολα να απαντήσει καταθέτοντας το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές όπως ο ίδιος έχει δεσμευτεί”, σχολίασε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης: “Από τον κ.Κασσελάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη. Θέλουμε ευρωπαϊκό ταμείο άμυνας και πως θα το πετύχουμε; Θέλουμε 2ο ταμείο ανάκαμψης και πως θα το πετύχουμε;” Και πρόσθεσε: “Ο κ. Κασσελάκης τοποθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερή πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι μία ευρωομάδα με την οποια κανείς δεν θέλει να συνομιλήσει. Είναι τα άκρα, τα αριστερά άκρα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα