Μητσοτάκης: “Πρέπει να προσαρμόσουμε την αγορά εργασίας στον 21ο αιώνα”

Μητσοτάκης: “Πρέπει να προσαρμόσουμε την αγορά εργασίας στον 21ο αιώνα”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

“Αφήσαμε την κρίση πίσω μας για τα καλά”, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, διαμηνύει ότι δεν θα κάνει πίσω για το εργασιακό νομοσχέδιο και προαναγγέλλει 2η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων επέμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου The Global Boardroom που διοργανώνουν οι Financial Times, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με το εργασιακό νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και προαναγγέλλοντας 2η φάση μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού συστήματος.

“Πρέπει να προσαρμόσουμε την αγορά εργασίας στον 21ο αιώνα” δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι ορισμένοι θεωρούν πως το εργασιακό νομοσχέδιο θα έχει πολιτικό κόστος, αλλά ο ίδιος δεν το βλέπει έτσι.

Υποστήριξε εξάλλου ότι με το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα προστατεύονται οι εργαζόμενοι, καθώς όπως είπε δεν θα μπορεί ο εργοδότης να τους στείλει e mail οποιαδήποτε ώρα την ημέρα και θα έχουν δικαίωμα στην αποσύνδεση. Και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία να καθορίσουν το χρόνο τους και να έχουν καλύτερη ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής. Αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για κατάργηση του 8ώρου, αναφέροντας ότι βλέπει πως οι μεταρρυθμίσεις έχουν ορισμένες αρνητικές συνδηλώσεις, αλλά επέμεινε ότι πρέπει να προχωρήσουν γιατί “είναι καλές για το λαό”.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε εξάλλου ότι ο όρος μεταρρυθμίσεις απέκτησε αρνητική χροιά την περίοδο των μνημονίων καθώς συνδέθηκε με τη λιτότητα. “Είμαστε πρωταθλητές των μεταρρυθμίσεων και θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν χρήσιμες μεταρρυθμίσεις”, πρόσθεσε. Επικαλέστηκε εξάλλου τις δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας ότι το σχέδιο μεταρρυθμίσεων δεν επηρεάζει τη δημοφιλία της κυβέρνησης.

Δήλωσε δε ότι πρέπει να γίνει μία δεύτερη φάση μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, αναφερόμενος στη νέα επικουρική ασφάλιση με ανταποδοτικό χαρακτήρα, που αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό οι νέοι ασφαλισμένοι θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις συμπληρωματικές συντάξεις τους, ενώ τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο ταμείο επικούρησης με κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά που θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία.

“Αφήσαμε την κρίση πίσω μας για τα καλά”, υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, προβλέποντας ραγδαία ανάπτυξη για την Ελλάδα την επομένη της πανδημίας του κορονοϊού και ιδίως το 2022.

“Οι προβλέψεις ειδικά για το 2022 είναι πολύ αισιόδοξες. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αριθμούς, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε ευχάριστα”, είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε επίσης στην απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ελληνικό σχέδιο, το χρέος της χώρας και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα