Μητσοτάκης: Πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά" για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά Dimitris Kapantais / SOOC

Τη δημιουργία του ειδικού προγράμματος "Φώφη Γεννηματά" για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι αναφέρει σε ανάρτησή του.

Στην ανακοίνωση ειδικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το οποίο θα πάρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, προχώρησε στη δημοσιοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας μέσω ανάρτησής του στο facebook, λίγη ώρα μετά το τελευταίο "αντίο" στη Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε:

"Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους."

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΗΔΕΙΑ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK