Μητσοτάκης: “Σας διαβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία ότι τα εμβόλια δουλεύουν”

Μητσοτάκης: “Σας διαβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία ότι τα εμβόλια δουλεύουν”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ευρωπαϊκού κέντρου για την ποιότητα της φροντίδας και της ασφάλειας ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Eurokinissi

Μετά την επταήμερη καραντίνα ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του ΠΟΥ. Σημείωσε ότι πρέπει να σκεφτούμε πως θα ζήσουμε μακροπρόθεσμα με τον κορονοϊό.

Στην προσωπική του εμπειρία με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά από επτά ημέρες καραντίνα μίλησε σήμερα στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ευρωπαϊκού κέντρου για την ποιότητα της φροντίδας και της ασφάλειας ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία ότι τα εμβόλια δουλεύουν και μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα νοσήσουμε ελαφρά”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε ΕΣΥ να το κάνουμε πιο ανθεκτικό και να δώσομε έμφαση στην ποιότητα νοσηλείας”. Σημείωσε ότι η πανδημία ανέδειξε και τις αδυναμίες του ΕΣΥ, αλλά υπογράμμισε και την εξαιρετική δουλειά από τους επαγγελματίες υγείας επί δύο χρόνια απέναντι σε έναν άγνωστο εχθρό, με τον οποίο όπως τόνισε “δεν έχουμε ακόμη τελειώσει”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μάλιστα ότι: “Πρέπει να σκεφτούμε το να πρέπει να ζήσουμε μακροπρόθεσμα με τον κορονοϊό. Τι θα σημαίνει για την εμβολιαστική μας πολιτική από το φθινόπωρο και τα βασικά μέτρα προστασίας”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στόχος του είναι κάθε πολίτης στην Ελλάδα ανεξάρτητα από το που ζει να έχει τα ίδια στάνταρ ποιότητας νοσηλείας. Τόνισε ότι βλέπει την υγεία σαν ένα συνεχές, από την πρόληψη στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στη λειτουργία των νοσοκομείων και στη μετανοσοκομειακή φροντίδα. “Έχουμε πολύ φιλόδοξους στόχους και σας θέλουμε εταίρους”, είπε απευθυνόμενος στον ΠΟΥ.

Αναφέρθηκε ιδίως στο περιφερειακό πρόγραμμα του ΠΟΥ για καλύτερες πρακτικές ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, που αποτελούν όπως τόνισε τα πιο ευαλωτα μέλη της κοινωνίας μας, ενώ σημείωσε ότι: “Δεν μιλάμε συχνά στην Ελλάδα για την ψυχική υγεία γενικά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα