Μητσοτάκης στηρίζει Κασαπίδη με καρφιά για Αμανατίδη και αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Διαβάζεται σε 3'
Μητσοτάκης στηρίζει Κασαπίδη με καρφιά για Αμανατίδη και αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο επίσημος γαλάζιος υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές αντιμετωπίζει αντάρτικο, ανήμερα της επετείου ίδρυσης της ΝΔ.

Στον “κομματικό πατριωτισμό” της βάσης της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Κοζάνη με στόχο τη στήριξη του Γιώργου Κασαπίδη στις περιφερειακές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασαπίδης έχει απέναντι του τον “αντάρτη” Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κόντρα στην κεντρική κομματική επιλογή.

Τα πράγματα όμως στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι τόσο απλά, καθώς η τοπική ΝΔ είναι διχασμένη, εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί τη σημερινή επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σήμερα είναι η επέτειος ίδρυσης της ΝΔ. Έκανε λόγο για “μία μέρα σημαντική για τη ΝΔ, που αισίως κλείνει τα 49 της χρόνια”. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι: “Η παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, παραμένει η μεγάλη δύναμη ευθύνης και προοπτικής, η παράταξη που αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές και οδηγεί τον τόπο σε ένα μέλλον πιο αισιόδοξο”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια δήλωσε: “Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το Γιώργο Κασαπίδη για περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας. Δίνουμε αυτή την πολιτκή στήριξη στις περιφέρειες όχι μόνο για να δώσουμε πολιτική διάσταση σε μία μάχη που εκ των πραγμάτων εχει τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά για να καταδείξουεμ τη μεγάλη σήμασία που αποδίδουμε στα πρόσωπα και τις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών.”

Υπογράμμισε μάλιστα με νόημα ότι “η κυβέρνηση εξασφάλισε για τη χώρα και τις περιφέρειες σημαντικά αυξημένους πόρους από την ΕΕ, με πολλά δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποια τα επόμενα χρόνια θα πέσουν στην πραγματική οικονομία, αλλά και πολύ αυξημένους πόρους ως προς τα περιφερειακά προγράμματα.”

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας είναι αυξημένο κατά τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ και σχολίασε: “Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτοί οι πόροι να δαπανηθούν σε συντονισμό και κοινό βηματισμό με την κεντρική κυβέρνηση. Και ακριβώς αυτό εξασφαλίζει η συνέχεια της παραμονής του Γιώργου Κασαπίδη στο ρόλο του Περιφερειάρχη.”

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια ζήτησε από όλα τα στελέχη της ΝΔ να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες, που αναπόφευκτα προκύπτουν πάντα όταν κάποιος έχει τη φθορά της παραμονής στην εξουσία.

“Ξέρετε, εξουσία σημαίνει ευθύνη, εξουσία σημαίνει ότι πολλές φορές παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενοχλούν κάποιους. Όταν γίνονται όμως με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, εν τη ευρεία έννοια, αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Κάτι ξέρουμε και εμείς, γιατί και εμείς σε κεντρικό επίπεδο συγκρουστήκαμε με πολλές κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες, και κερδίσαμε. Και το ίδιο θα γίνει και εδώ, στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι αντιδρούν στην υποψηφιότητα Κασαπίδη εκφράζουν κατεστημένες νοοτροπίες στην περιφέρεια.

Ο κ. Κασαπίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: “Με τη δική σας υποστήριξη μπορέσαμε να δώσουμε περιεχόμενο στην απόφαση για την απολιγνιτοποίηση και να έχουμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δίκαιης Ανάπτυξης με έναν προϋπολογισμό 5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία είναι διαθέσιμα για τους αναπτυξιακούς σκοπούς, στόχους και κατευθύνσεις της περιφέρειάς μας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα